ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Karadiken’e Gölet Müjdesi

Beyşehir İlçesi Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret eden Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, yıllardır bölgeye gölet yapılmasını bekleyen Beyşehir’in Karadiken Mahallesi sakinlerine gelişim planının onaylanmasının..

Karadiken’e Gölet Müjdesi

Beyşehir İlçesi Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret eden Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, yıllardır bölgeye gölet yapılmasını bekleyen Beyşehir’in Karadiken Mahallesi sakinlerine gelişim planının onaylanmasının ardından gölet yapılabileceğinin müjdesini verdi.

Kocaman, beraberindeki Milli Parklar Şube Müdürü Serhat Uğraş, Sulak Alanlar Şube Müdürü Mehmet Özdemir, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ile birlikte Beyşehir Belediye Başkanlığı makamını ziyaret etti.

Ziyarette, önümüzdeki süreçte onaylanması beklenen ve ‘Beyşehir Gölü’nün anayasası’ olarak nitelendirilen Beyşehir Gölü Milli Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı masaya yatırıldı.

Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Kocaman, ziyarette yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıllarda iptal edilen Beyşehir Gölü Uzun Devreli Gelişim Planı hazırlıklarını hızlandırdıklarını belirtti. Beyşehirliler’in onaylanıp yürürlüğe girmesini beklediği gelişim planının Mart ya da Nisan ayları sonuna kadar tastik olup ellerine gelmesini ümit ettiklerini dile getiren Kocaman, “Plan onaylanıp geldikten sonra bizim önceliğimiz olan Beyşehir’e bağlı Karadiken Mahallesi’ndeki gölet de yapılabilecek.Bunun iznini vereceğiz. Diğer noktalarda ise, plan neye müsaade ediyorsa, o noktalarda da bir rahatlama sözkonusu olabilecek. Şu anda arkadaşlarımız Ankara’da  uzun devreli gelişim planı üzerinde çalışıyor.”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir Gölü Uzun Devreli Gelişim Planı ile ilgili endişelerini dile getirdi. Planın, kendilerinin görmeden ve üzerinde istişare etmeden çıkmasını istemediklerini ifade eden Özaltun, “Sebebi ise, planın eskisinden daha katı ve ketum bir şekilde çıkacağını düşünüyoruz. O yüzden, planın hemen çıkması yerine biraz bekletmeye alalım, önce uzun devreli gelişim planını bir görelim onaylanmadan önce”talebinde bulundu.

Kocaman, uzun devreli gelişim planının onaylanmadan ve yayınlanmadan önce Beyşehir’de ilgili tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla geniş  kapsamlı bir toplantı yapılabileceğini, burada alınacak görüşlerin ve yapılacak değerlendirme ve istişarelerin ardından plana son şeklinin verilebileceğini kaydetti. Kocaman,  bunun için Beyşehir Belediyesi’nin genel müdürlükten talepte  bulunabileceğini söyledi.

Ziyarette, Konya Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Emrah Keleş ile AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL