ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Karagöl’e tırmandılar

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, doğaseverler tarafından 2 bin 625 metre yükseklikteki Anamas Karagöl’e tırmanış gerçekleştirildi.  Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesindeki Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Grubu’na mensup doğaseverler Karagöl’e bu yıl 3’üncüsü düzenlenen..

Karagöl’e tırmandılar

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, doğaseverler tarafından 2 bin 625 metre yükseklikteki Anamas Karagöl’e tırmanış gerçekleştirildi. 
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesindeki Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Grubu’na mensup doğaseverler Karagöl’e bu yıl 3’üncüsü düzenlenen geleneksel tırmanışını gerçekleştirdi. Doğaseverler tırmanış sonunda Doğa Yürüyüşleri Grubu ile “Jandarma 175 yaşında” yazılı pankart açtı.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, bu yıl da büyük ilgi gören 3. Anamas Karagöl Yürüyüşü ile bölgenin doğal güzelliklerine dikkat çekmek istediklerini ve bu güzellikleri daha geniş kitlelere tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. Anamas Dağı’nda bir krater gölü olan Karagöl’ün bölgede yaşayan doğaseverler için bir çekim merkezi olduğunu, bilen herkesin ilgi duyduğu ve görmek istediği bir mekan olduğunu vurgulayan Büyükkafalı, geleneksel hale getirilen yürüyüşün bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Büyükkafalı, “Parkurun kolay bulunması açısından bu yılki etkinliğimizde güzergah diktiğimiz yön tabelaları ile belirlendi. Ayrıca bir ilki de gerçekleştirdik. Buraya özel sandığı içerisinde ziyaretçi ve anı defteri bırakıldı” diye konuştu.
Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir tarafından ilkyazının yazıldığı, katılımcıların da duygularını kaleme aldığı ziyaretçi defteri yürüyüşün sonunda çekilen fotoğrafların ardından özel sandığı içerisinde Karagöl’e bırakıldı. Doğaseverler ayrıca, etkinlikte Anamas Dağı’ndan etrafına doyumsuz görüntüler sunan, zengin yeşil dokusu ile ön plana Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı izledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL