ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Karayaka Dağı’na doğa yürüyüşü

BEYŞEHİR – Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından Karadiken Karayaka dağına her yıl düzenlenen doğa yürüyüşü ve piknik etkinliği gerçekleştirildi.       Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı,..

Karayaka Dağı’na doğa yürüyüşü

BEYŞEHİR – Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından Karadiken Karayaka dağına her yıl düzenlenen doğa yürüyüşü ve piknik etkinliği gerçekleştirildi.
       Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, etkinlikle ilgili bilgiler verdi. Doğa yürüyüşü ve piknik etkinliğine aralarında akademisyenlerin de olduğu 29 doğaseverin katıldığını belirtti. Etkinliğin zaman zaman kayalık ve patika ve bazen de düz yolda ilerlemek suretiyle gerçekleştiğini aktaran Büyükkafalı, yaklaşık 3 saat süren bir yürüyüşün ardından bin 700 rakımlı dağın zirvesine çıktıklarını söyledi. Büyükkafalı, burada başlayan yağmur nedeniyle piknik bölümünün iptal edildiğini ve bir süre dinlenilmesinin ardından çıkılan dönüş yolculuğunun ise yaklaşık 1,5 saat devam ettiğini kaydetti.
       Büyükkafalı, zirveye 20 metre kala başlayan gök gürültülü yağmurun dinmesini zirvede ağaç ve kayalıklar altına sığınarak beklediklerini, ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını belirterek, “Ancak, yağmur duracak gibi değildi. Islanma pahasına da olsa dönüş yolculuğuna geçtik. Dönüş boyunca yağan yağmur doğanın o tarif edilemeyen kokusu altında çok da zevkli geçti. Ancak, tehlike de her an yanı başımızdaydı, kayganlaşan kayalar ve zeminde ilerlemekte oldukça zorlandık. Çıkış bölümünde ise sonbahar mevsiminin renkleri içerisinde yeşil bir doğada, güz çiçekleri arasında Beyşehir Gölü’nün manzarası eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdik. Katılımcıların her şeye rağmen oldukça mutlu olduğu bir etkinlik oldu. Amatör bir grup olmamıza rağmen, ilk defa böylesine yakalandığımız gök gürültülü bir yağmurda yakaladığımız deneyim ve grubun ekip ruhunun yerinde olması ve birliktelik anlayışıyla sorun yaşamadan organizasyonu tamamlamanın keyfini yaşadık. Bu bakımdan doğaseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL