ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kaymakam’dan ‘yatırım’ çağrısı

BEYŞEHİR-Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ilçe içerisindeki ve dışında yaşayan Beyşehirli işadamlarını organize sanayi bölgesine yatırım yapmaya çağırdı. Başıbüyük, yeni dönemde  sanayi..

Kaymakam’dan  ‘yatırım’ çağrısı

BEYŞEHİR-Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ilçe içerisindeki ve dışında yaşayan Beyşehirli işadamlarını organize sanayi bölgesine yatırım yapmaya çağırdı. Başıbüyük, yeni dönemde  sanayi bölgesine yatırım yapmak isteyenlerin 10 yira yerine 1 liralık arsa tahsisinden yararlanabileceğini belirtti.

Başıbüyük, Beyşehir OSB mütevelli heyeti ile düzenlediği toplantının ardından yaptığı açıklamada, son 2 yılda Beyşehir  Organize Sanayi Bölgesi’nde 28 farklı firmaya  kısmen bedelsiz arsa tahsisinde bulunulduğunu anımsattı.

Bunlardan 6’sına inşaat ruhsatı verildiğini, 2’sinin ise halen inşaat halinde olduğunu belirten Başıbüyük, kalan firmaların ise yeni yatırımları için proje çalışmaları aşamasında olduğunu kaydetti.

Beyşehir’e bağlı Bayavşar beldesinde kurulu bulunan organize sanayi bölgesinin 615 bin metrekarelik bir alana sahip bulunduğunu, 70 sanayi parselindeki 392 bin metrekarelik alanın ise sanayi yatırımcılarına tahsis edilmiş olduğunu vurgulayan Başıbüyük, halihazırda ise 223 bin metrekarelik alanın müteşebbislerin yatırımı için hazır beklediğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun geçici 9.maddesine istinaden 14 Nisan 2011 tarihinden bu yana devam eden 2 yıllık süreçte 28 ayrı firmanın uygulanan teşvik kapsamından istifade ettiğini belirten Başıbüyük, Beyşehirli işadamlarına da sanayi bölgesine yatırım yapması çağrısında bulundu. Başıbüyük, şunları kaydetti:

“3 yıllık süreç sonunda buradaki bütün firmaların üretime geçmesini bekliyoruz. Sanayi bölgemizde silah ve doğaltaş sektörünün yanısıra mobilye sanayi üzerinde de tahsisler yapılmıştır. 21 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 12 Nisan 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 yıllık süre için yeniden kısmen bedelsiz arsa tahsisi yürürlüğe girmiştir. Buna göre, Beyşehir OSB içerisinde yatırım yapmak isteyen firmalara daha önce metrekaresi 10 lira olan arsaları teşvik çerçevesinde 1 liradan tahsis edilecektir. Toplam 3 yıl sonunda yatırımlarını tamamlama, bunun yanısıra en az 10 kişiyi istihdam etme ve en az yüzde 25 oranında kapalı alan yapma zorunluluğu teşvik kanununun şartlarındandır. 

Bayavşar beldemizdeki altyapısı hazır durumda olan organize sanayi bölgemize gerek ilçemiz içerisinden, gerekse dışında yaşayan hemşehrilerimizin yatırım yapmalarını ve istihdama olumlu katkılar yapmalarını beklemekteyiz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL