ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kınalı kuzular kışla yolunda

              Beyşehir’de 1992/1 tertip olarak vatani görevini yapacak kınalı kuzular, renkli görüntülere sahne olan uğurlamalarla acemi birliklerine gönderiliyor.             Asker yakınları ise gözyaşlarına hakim..

Kınalı kuzular kışla yolunda

 

            Beyşehir’de 1992/1 tertip olarak vatani görevini yapacak kınalı kuzular, renkli görüntülere sahne olan uğurlamalarla acemi birliklerine gönderiliyor.

            Asker yakınları ise gözyaşlarına hakim olamazken, gurur ve hüznü bir arada yaşıyor. Davul zurna eşliğinde Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla uğurlanan askerler için arkadaşları tarafından sazlı sözlü eğlenceler tertip edilirken, yakınları da Beyşehir otogarını adeta bayram yerine çeviriyor.

            Halayların çekildiği uğurlama törenleri ile evlatlarını askere yollayan anneler bir yandan gözyaşlarını tutamazken, diğer yandan ise çocuklarını kışlaya göndermenin onur ve gururunu yaşıyor.

            Beyşehir terminalinde yaşanan coşkulu uğurlamalar esnasında konuşan kınalı kuzular, ailelerinden bir süre de olsa uzak kalacağını belirtirken, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını ancak vatani görevlerini yerine getirecek olmanın da kendilerine büyük bir gurur ve heyecan yaşattığını belirtiyor. Kınalı kuzular, her Türk gencinin bu gururu mutlaka yaşaması gerektiğine dikkat çekerken, “Vatan borcumuzu tamamlayıp, tekrar evimize ailelerimize, yakınlarımıza kavuşmanın sevincini yaşamak istiyoruz. Vatan borcu her şeyin üzerinde gelir. Bu görevi layıkıyla yerine getirip inşallah sağ sağlim yeniden memleketimize dönmek hepimizin en büyük arzusu”diye konuşuyorlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL