ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kıreli’de ibadethanelere hayırsever desteği

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Kıreli beldesinde yıpranması ve  yıldırım düşmesi sonucu gördüğü hasar nedeniyle yıkımına karar verilen Yeni Mahalle Camisi, hayırseverlerin desteğiyle bulunduğıu alana yeniden inşa ediliyor. Hüyüklü hayırseverler Makbule ve..

Kıreli’de ibadethanelere hayırsever desteği

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Kıreli beldesinde yıpranması ve  yıldırım düşmesi sonucu gördüğü hasar nedeniyle yıkımına karar verilen Yeni Mahalle Camisi, hayırseverlerin desteğiyle bulunduğıu alana yeniden inşa ediliyor.

Hüyüklü hayırseverler Makbule ve Durmuş Akkuş, Kıreli beldesinde cami yaptırıyor. Hayırseverler, yeri ve mülkiyeti Belediye’ye ait olan yıkılan Yeni Mahalle Camisi’nin yerine daha modern ve kapasiteli bir cami inşa ettiriyor.

Makbule ve Durmuş Akkuş tarafından yaptırılan Yeni Mahalle Camisi’nin inşaatı düzenlenen temel atma töreni ile başladı. Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, İlçe Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Kıreli Belediye Başkanı Ali Mermer ve çevre belde belediye başkanları, İlçe Müftüsü Süleyman Narol  ile vatandaşların katıldığı törende cami inşaatı kesilen kurban ve yapılan dualarla başladı. Törende, Kaymakam Türker, Belediye Başkanları  Nusret Akgümüş ve Ali Mermer, birer konuşma yaparken, hayırseverlere eğitimden sonra ibadethaneler için de verdikleri desteklerinden ötürü teşekkür etti. Programda hayırseverlere birer plaket de verildi.

Temeli atılarak yapımına başlanan Yeni Mahalle Camisi’nin kısa süre içerisinde inşaatının tamamlanarak ibadete açılmasının beklendiği kaydedildi. Program sonrasında katılımcılara tavuklu pilav ikramında bulunuldu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL