ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kış akşamlarının keyfi artık bir başka

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi tarafından restore edilerek üst katları Kültür ve sanatevine dönüştürülmesi hedeflenen yapının zemin katı ise döşenen şark odaları ve yeni dizaynı ile ilçe halkının hizmetine girdi. Şark..

Kış akşamlarının keyfi artık bir başka

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi tarafından restore edilerek üst katları Kültür ve sanatevine dönüştürülmesi hedeflenen yapının zemin katı ise döşenen şark odaları ve yeni dizaynı ile ilçe halkının hizmetine girdi. Şark odalarında oturup sohbet ederken, servis edilen çay kahveleri yudumlayıp soba üzerinde pişen ilçenin ünlü çıtır tarhanası ile kestaneden tatma imkanı bulabilecek Beyşehirliler, nostaljik ortamda farklı bir keyif yaşayabilecek.
        Beyşehir Musiki Derneği bünyesinde çalışmalarını sürdüren koro da son faaliyetini yeni oluşturulan nezih mekanda gerçekleştirdi.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kış döneminde tarhana gibi ilçeye özgü değerlerin ikram edileceği mekanı vatandaşlardan gelen talep üzerine farklı konseptiyle ilçe halkının hizmetine sunduklarını belirterek, şunları söyledi: “Beyşehir Belediyemiz tarafından işletilen eski ismi Beyaz Park yeni ismiyle Beyşehir Taşköprü Aile Çay Bahçesi, yaklaşık bir hafta önce açıldı. Beyşehir halkımızı tabiî ki burada ağırlamak bizlere mutluluk verecek. Çünkü, geçmişteki işletme mantığından görüldüğü üzere çok farklı. Beyşehir Musiki Cemiyetimize ait koromuz da bugün burada bizlere çok güzel bir müzik resitali verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Dolayısıyla biz farklı farklı zamanlarda hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda hareket ederek gerek müzik, gerek farklı ikramlar, gerekse başka etkinlik ve aktivitiler noktasında hizmet vermenin gayretinde olacağız. Kış geceleri tabiî ki çok uzun. Hemşehrilerimiz evlerindeki aile ortamı gibi gelip burada oturup şark odalarımızdaki köşelerde karşılıklı sohbet edebilecek. Şark odamız dışında masa üzerinde bu keyfi yaşamak isteyenler de diğer köşemizden istifade edebilecek. Dolayısıyla çay içmek, soba üzerinde kızartılan tarhana ve kestanelerden tatmak isteyen gerek hemşehrilerimizi, gerek ilçemize dışarıdan gelen üniversite öğrencilerimizi bu oluşturduğumuz yeni yeni mekanda ağırlamayı bekliyoruz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL