ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

KOMEK Güçlenerek Büyüyor

BEYŞEHİR –  Başkan Akyürek, kursların ekonomi ve istihdam açısından faydalı olduğu kadar; sosyal ve kültürel açıdan da şehrin hemşerilik duygusunun güçlenmesine, Konyalılık bilincinin oluşmasına katkı sağladığını ifade etti.     ..

KOMEK Güçlenerek Büyüyor

BEYŞEHİR –  Başkan Akyürek, kursların ekonomi ve istihdam açısından faydalı olduğu kadar; sosyal ve kültürel açıdan da şehrin hemşerilik duygusunun güçlenmesine, Konyalılık bilincinin oluşmasına katkı sağladığını ifade etti.
        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) yeni eğitim yılı açılışı ve hizmet içi eğitim programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi Zindankale Süleyman Şah Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’in Konya’da çok önemli bir fonksiyonu icra ettiğini belirterek, özellikle Konya’daki ara eleman ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılanmasına vesile olduğunu dile getirdi. Kursların aynı zamanda insanların sosyalleşmesine de katkı sağladığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Sosyalleşme, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi, bireysel gelişime katkı, karakter ve güven duygusunun güçlenmesi anlamına gelir. Kurslarımız, ekonomi ve istihdam açısından faydalı olduğu gibi sosyal ve kültürel açıdan da hemşerilik duygusunun güçlenmesinde, Konyalılık bilincinin oluşmasında ve komşuluk ilişkilerimizin güçlenmesinde fayda sağlıyor” dedi.
        KOMEK’te eğitimci ve idareci olarak görev yapanların adeta birer toplumsal önder vasfında olması gerektiğini belirten Başkan Akyürek, KOMEK ailesinin mevcudunun 300 bini geçtiğini, bu sayıyla da çok önemli bir şehir kültürü alt yapısı oluşturduğunu ifade etti. KOMEK’in sosyal belediyecilik alanında yapılan en önemli faaliyet konumunda olduğunu ve her geçen gün güçlenerek devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Belediye hizmeti aynı zamanda hayırlı hizmetlere ve bir çok güzel gelişmelere vesile olunabilen bir vakıf çalışmasıdır. Belediyecilik bir bütün olarak geniş manada sivil toplum kuruluşu çalışmasıdır. Enerjisini, imkanını tamamen halkın hizmetine hasretmesi gereken, bunun dışına çıkmaması gereken, vakıf mantığıyla yönetilmesi gereken bir müessesedir. KOMEK ise bu manaya daha da yakındır” diye konuştu.
        Konuşmasında, Gençlik Eğitim ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde yeni bir çalışma başlatacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya merkezde en az 100 okuma salonunda ilk ve orta öğretimden en az 100 bin öğrenci kaydı yapmayı düşünüyoruz. Üniversite boyutunda da Selçuk Üniversitesi’nin içindeki cami büyütülüyor. Altında bir bilgi merkezi yapılıp orada da Gençlik Merkezimize ilaveten Sosyal Araştırmalar Vakfı ile gençlik organizasyonu yürüteceğiz. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde de aynı şekilde çalışmalarımız var. KOMEK’lerle de çok farklı bir kitleye ulaşmış oluyoruz” dedi.
         KOMEK’in Karatay, Selçuklu ve Meram’ın dışında Akşehir, Doğanhisar, Ilgın, Beyşehir, Bozkır, Seydişehir, Sarayönü, Kulu, Cihanbeyli, Çumra, Karapınar ve Ereğli ilçelerinde de kurs merkezleri bulunduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, ilçelerdeki merkezlerin de yoğun ilgi gördüğünü ve merkez dışındaki ilçelerde kurs kayıtlarının 4 Ekim Pazar gününe kadar devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin en büyük ailelerinden birinin KOMEK olduğunu, KOMEK yapısının kurumsallaşmakta olduğunu belirten Başkan Akyürek, yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını dileyerek KOMEK’te çalışan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
           Başkan Akyürek’in konuşmasının ardından KOMEK Güz Dönemi Hizmet İçi Eğitim programı kapsamında Eğitimci Nail Şengün, “Yetişkin Eğitiminde Başarı İçin Öneriler” konulu seminer verdi. Eğitimlere KOMEK yöneticileri, öğretmenler ve idari personel katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL