ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya’yı Topyekün Cazibe Merkezi Haline Getirmeliyiz

        BEYŞEHİR – Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Konya’nın 584 köyünde, 168 beldesinde de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka eseri ve yatırımları olacağını kaydeden Başkan Akyürek, buna..

Konya’yı Topyekün Cazibe Merkezi Haline Getirmeliyiz

        BEYŞEHİR – Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Konya’nın 584 köyünde, 168 beldesinde de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka eseri ve yatırımları olacağını kaydeden Başkan Akyürek, buna göre bir takvimle çalışacaklarını ifade etti.
         Birçok alanda Türkiye’nin lider şehri olan Konya’yı tüm belde ve köyleriyle birlikte Türkiye’nin birinci şehri yapmak gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, nitelikli belediyecilik hizmetleriyle hep birlikte bunu gerçekleştireceklerini dile getirdi.
          Konuşmasında Konya merkezde bulunan ve Türkiye’ye model olan tatlı su çeşmelerinden de bahseden Başkan Akyürek, “Konya merkezde halkımıza ücretsiz olarak hizmet veren 985 tatlı su çeşmesi var. Yeni bir model geliştireceğiz. Tüm köy ve beldelerimizde mutlaka şehir şebekesi dışında ücretsiz olarak halkımızın istifade edebileceği tatlı su çeşmelerimiz olacak. Konya merkez dünyada bir marka. Konya geneli de bir marka haline gelecek” dedi.

BELDE VE KÖYLERDEKİ KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKILACAK

          Konya’nın belde ve köylerinde bulunan kültürel mirasın tanıtımının önemine de dikkat çeken Başkan Akyürek, önce Konya merkezin ilçeler ve beldelerle buluşmasını, ardından Konya dışından daha çok ziyaretçi almasını sağlamak gerektiğini ifade etti. Konya merkezde bunu başardıklarını belirten Başkan Akyürek, ziyaretçi sayısının 10 yılda 500 binlerden 2,5 milyonlara ulaştığını kaydetti.

BAŞKAN AKYÜREK ANIT AĞACI ZİYARET ETTİ

          Başkan Akyürek, Akören’in Avdan Beldesi’nde bulunan Avdan Şeyhi Hacı Zahrettin Efendi’nin tarihi mezarının bulunduğu alan ile Güneysınır’ın Alanözü Beldesi’ndeki Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarından biri olan,13 metregövde genişliğine sahip ardıç ağacını ve çevresini inceledi. Anıt ağaçların ve tarihi eserlerin Konya’nın değerleri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Bir ağaçta kaç tane tarih yaşıyor. Maziyle aramızda bağ kuruyor. Bunlar bu toprakların tapusu gibi” dedi.
          Avdan’daki tarihi mezarın bulunduğu alan ile Alanözü’ndeki anıt ağaç çevresinde düzenleme ve park çalışması yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Akyürek, Turizm Master Planı hazırlanarak böyle yerlerin cazibe merkezi haline getirilmesinin önemine dikkat çekti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL