ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya’nın Çevre Düzeni Planı Askıya Çıktı

KONYA – Konya’nın Anayasası olma özelliği taşıyan ve Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk planlama çalışması olan Çevre Düzeni Planı, 2043 yılı hedef alınarak Konya il idari sınırları..

Konya’nın Çevre Düzeni Planı Askıya Çıktı

KONYA – Konya’nın Anayasası olma özelliği taşıyan ve Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk planlama çalışması olan Çevre Düzeni Planı, 2043 yılı hedef alınarak Konya il idari sınırları içinde gelişmenin yönlendirilmesini sağlayacak stratejik kararların ve genel arazi kullanım kararlarının verilmesini amaçlıyor.
        Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından şehrin tüm ilçeleriyle birlikte geleceğinin planlandığı Çevre Düzeni Planı askıya çıkarıldı. 6360 sayılı kanunun “Büyükşehir Belediyelerinin Kurulması ve Sınırlarının Belirlenmesi” hükmü gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çalışma başlatan Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Düzeni Planı çalışmalarını düzenlediği çalıştay ile akademik ortamda değerlendirdi. Çevre Düzeni Planı çalışmalarının birinci etabı olan İl Geneli 1/100.000 Ölçekli Çevre Planı Çalıştayı’ndan çıkan sonuç bildirgesine göre planlama çalışmalarının stratejilerine son şeklini veren Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nde aldığı kararla çalışmayı 31 Aralık Çarşamba günü tarihi itibariyle 1 ay süreyle askıya çıkarttı. Konya’nın tüm ilçeleriyle birlikte topyekün ele alınmasını sağlayan Çevre Düzeni Planı, 2043 yılı hedef alınarak 6360 sayılı kanun ile Konya il idari sınırları içinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenen sorumlulukların yerine getirilerek gelişmenin yönlendirilmesini sağlayacak stratejik kararların ve genel arazi kullanım kararlarının verilmesini amaçlıyor. Plan, kentsel ve kırsal gelişmeler ile sanayi, tarım, turizm, ulaşım, enerji gibi sektörel gelişmelerin değerlendirilmesi, koruma-kullanma dengesi gözetilerek sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi, ekolojik dengeyi bozacak çevresel kirlilik yaratacak müdahalelerin engellenmesi ve doğal, kültürel değerlerin korunmasını kapsıyor. Çalışma kapsamında 31 ilçe belediyesi ile teknik ekiplerce toplantılar düzenlenerek şehrin geleceği için vizyonlar belirlendi. Bu vizyonların gerçekleşmesinde çözüm ortağı olan kurum ve kuruluşlarla toplantılar düzenlenerek planlamaya yön verildi.
         BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ İLK PLANLAMA ÇALIŞMASI 40 bin 814 kilometrekare alana sahip olan Konya’nın temel yasası olma özelliği taşıyan plan aynı zamanda diğer Büyükşehir Belediyeleri arasında 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’ndan sonra yapılan ilk planlama çalışması olma özelliği de taşıyor. Plana www.konyacevreduzeniplani.com web adresinden ulaşılabiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL