ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya, 15 Temmuz’da Ahde Vefasını Gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin 750 milyon liralık yatırımlarını da kapsayan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda tarihi bir..

Konya, 15 Temmuz’da Ahde Vefasını Gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin 750 milyon liralık yatırımlarını da kapsayan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda tarihi bir kalabalığın katıldığı tören öncesi Cuma Namazını Kapu Camii’nde kılan, Bedesten’te esnaflar ile sohbet ederek Konya Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Konya halkı büyük bir coşku ile karşıladı.
KONYA CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDA DİMDİK DURUYOR
Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında dimdik durduğunu, bundan sonra da dimdik durmaya devam edeceğini söyledi. Göreve geldikleri günden bugüne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği doğrultuda Konya’yı daha yaşanabilir şehir yapmak, lider ülke Türkiye hedefine katkı yapmak için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, “12 yılda şehrimizin merkez nüfusu ikiye katlandı. Konyamız, dünyadaki binlerce şehir arasında dünya ekonomisine yön veren 600 şehir arasına bu dönemde girdi. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet alanımız 30-40 katına çıktı. Kapatılan, mahalleye dönüştürülen beldelerimiz, köylerimiz bin 197 mahallemizle birlikte aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Açılışı yapılan ve temeli atılan 2 milyar liralık yatırımların hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, Konyaspor’a ve milli takıma ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Stadyumu’nun açılışının da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakın zamanda yapılmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya’nın son 13 yılda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirterek, açılışı yapılacak ve temeli atılan eserlerin Konya’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
KONYA, ÜMİT ŞEHRİDİR
64. Hükümetin Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz ihaneti sonrasında ilk ziyareti Konya’ya yaptığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda Selçuklu sultanlarının ruhu önünde konuştuklarını dile getiren Davutoğlu, “Konya her şeyden önce bir çığır, ümit şehridir. Konya kendisine geleni aziz eyler, bahtiyar eyler. Konya, 15 Temmuz ihanetinde ilk ayağa kalkan şehirlerden biridir. Başşehir, baş eğmez. Kılıçarslan içimizdeyken ne hainlere teslim oluruz, ne de onlara fırsat veririz. Hiç kimse 15 Temmuz’da Türkiye’nin zaafa düştüğünü zannederek hesap yapmasın. Bilinsin ki, Irak ve Suriye’deki kardeşlerimizin kaderi Konyalılarla aynıdır” diye teşekkür etti.
KONYA BİR BAŞKA
On binlerce Konyalının yoğun tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Konya hep bizimle oldu. Biz de hep Konya ile birlikte olduk. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar 30 defa Konya’yı ziyaret ettim. Her ziyaretimde gönlüm huzur bularak, ülkemin ve milletimin geleceği ile ilgili ümitlerim güçlenerek ayrıldım. Yaklaşık 10 aydır sizlerle hasret gideremedik. Konya, 15 Temmuz’da ahde vefasını, kadirşinaslığını, hakkın yanındaki sağlam duruşunu bir kez daha gösterdi. Toplu açılış ve temel atma törenlerinde 42 kalemde toplam 2 milyar liralık eseri sizlerle buluşturuyoruz. Bu, laf ola beri gele olmaz. Bu yürek işidir, yürek. Bu icraat ister. 15 Temmuz işte Türkiye’yi bu yatırım seviyesinin üstüne çıkarmak istemeyenlerin bir operasyonudur. 15 Temmuz, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak istemeyenlerin operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye’yi bir vagon olarak görmek ve göstermek isteyenlerin bir operasyonudur. Bu millet gerçekten aziz bir millettir. Biz milletimizle iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz. Sizler uçakları da tankları da susturdunuz ve sonunda 15 Temmuz’un galibi, bu aziz millet, Türk milleti oldu. Duracak mıyız? Durmayacağız. Yola aynı şekilde devam edeceğiz. Kararlıyız. Kıyamete dek bu kararlılığımız devam edecektir. Meydanlara dediğimizde benim aziz milletim 81 vilayette ölümüne yürüdü. Fakat, bu Konya bir başka. Elektrikler kesiliyor meydana, su kesiliyor yine meydana. Evelallah biz biliyoruz Konya’nın yüreğinin nasıl olduğunu. İnşallah Selçuklu’nun başkentinden Kılıçarslan’ın miğferi ve oklarının yer aldığı bu meydandan başka bir şey çıkmaz. Herkes meydana dendiği zaman er meydanına yine koşarız” dedi. Konuşmasında 80 milyonun tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet evet derse başkanlık sistemine adım atacaklarını, ülkenin geleceğinde aktif rol oynamaya mecbur olduklarını ifade etti.
KONYA, TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE GİTMİŞ BİR ŞEHİR
Temeli atılan ve açılışı yapılan tüm eserler için bakanlara, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve belediye başkanlarına, meclis üyelerine, yüklenici firma çalışanlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konya daha fazlasına layık. Yeni Büyükşehir Kanunu ile Konya, 42 bin kilometrekare hizmet alanı, 31 ilçesi, bin 197 mahallesi, 5 bin kilometre yol ağıyla Avrupa’daki pek çok ülkeden daha büyük bir şehir konumuna geldi. Konya bir şehir stadı kazandı ki buradan dünyaya caka satıyoruz. İzleyenler maşallah diyor. Burada yapılan müsabakalarla millilerimiz ve Konyaspor destan yazmaya devam edecek. Konya, tarihi birikimi ve dinamizmi ile Türkiye’ye örnek olmuş ve Türkiye’nin önünde gitmiş bir şehirdir. Bu kadim şehir layık olduğu hizmetleri alacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Seydişehir Alacabel Tüneli’nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, Konya Şehir Hastanesi inşaatında ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile canlı bağlantılar yapılarak temeller atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek, içinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 750 milyon liralık yatırımın da bulunduğu çok sayıdaki kurum ve kuruluşun yatırımlarının toplu açılışını gerçekleştirdi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÜYÜKŞEHİR’DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Programlara katılmak için Beyşehir’den de binlerce kişi Konya’ya akın etti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL