ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya-Antalya Arası Yeni Yol Çalışmaları Sürüyor

BEYŞEHİR – Konya-Antalya arasında bulunan ve Gembos yolu olarak bilinen yolun Beyşehir-Derebucak arasındaki kısmının bir bölümü tamamlanarak trafiğe açıldı.         Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK..

Konya-Antalya Arası Yeni Yol Çalışmaları Sürüyor

BEYŞEHİR – Konya-Antalya arasında bulunan ve Gembos yolu olarak bilinen yolun Beyşehir-Derebucak arasındaki kısmının bir bölümü tamamlanarak trafiğe açıldı.
         Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan’ın girişimleriyle hız kazanan çalışmalar tamamlandığında Konya-Antalya arası 25 dakika daha kısa olacak. Antalya’yı çevre illere bağlayan önemli güzergahlarda Karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
         Gembos yolu olarak bilinen Konya-Beyşehir-Derebucak-İbradı Ayrımı-Taşağıl Yolu Projesi’nde önemli bir aşama katedildiği bildirildi. Yolun Beyşehir-Derebucak arasında yer alan kısmının 26 kilometresi sathi kaplamalı bölünmüş yol, 36 kilometresi sathi kaplamalı tek yol olmak üzere toplamda 62 kilometresi tamamlanarak trafiğe açıldı. Yolun tamamlanması ile birlikte Konya-Antalya arasında 30 kilometre kısalma sağlanacak. Bu güzergahın Antalya sınırları içinde kalan 93 km’lik kesiminde çalışmalara devam ediliyor. Yolda 4 bin 990 metre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli’nin yapımı devam ediyor. Tünelin 2 bin 250 metresinin kazısı tamamlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL