ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konyalılar’dan Türkmenlere Yardım

          İSTANBUL-KONSİAD, Konyalılar Vakfı, Konyalılar Derneği ile Konya ve Karaman etiketli ilçe, kasaba ve köy derneklerinin tamamının katıldıkları kampanyada bir koordinasyon kurulu teşkil edilmiştir. Koordinasyon Kurulu’nda..

Konyalılar’dan Türkmenlere Yardım

          İSTANBUL-KONSİAD, Konyalılar Vakfı, Konyalılar Derneği ile Konya ve Karaman etiketli ilçe, kasaba ve köy derneklerinin tamamının katıldıkları kampanyada bir koordinasyon kurulu teşkil edilmiştir. Koordinasyon Kurulu’nda Konyalılar Vakfı Başkanı Mustafa Birim, KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı, Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, Konya Eski Milletvekili Mustafa Sait Gönen, Ali Güven, KONSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Davutoğlu, Turgay Gezer ve Mustafa Çil görev almıştır.
          Konu ile ilgili bir açıklama yapan KONSİAD Genel Başkanı Abdullah BAŞCI: “Konyalılar ve Karamanlılar olarak tesis ettiğimiz Koordinasyon Kurulumuzla birlikte Irak’taki soydaşlarımız olan Türkmenlere karşı başlatılan zulümle birlikte, Türkmenlere yardım kampanyası düşüncemizi uygulamaya koyduk. Yardım kampanyasına Konya ve Karaman’ın bütün köy, kasaba, ilçe ve il derneklerimizin tamamı katılmışlardır. “İstanbul’daki Konya ve Karaman Dernekleri ve Vakıfları! Irak Türkmen Kardeşlerine Yardım ve Dayanışma Köprüsü” ve “Haydı Dostlar! Hep birlikte Dayanışmaya Biz de Omuz verelim” sloganlarıyla mübarek Ramazan ayının da verdiği rahmetle, bereketli sonuçlar elde ettik. Bunun sonucu olarak Kampanya için defalarca yaptığımız istişare toplantıları nihayet sonuç verdi. 5 Temmuz’daki KONSİAD İftar Daveti ile Konyalılar Vakfımızın ve Derneğimizin, bütün ilçe, kasaba ve köy derneklerimizin iftar davetlerinde işlenen ana konu Türkmen Kardeşlerimize Yardım Kampanyası” üzerine olmuştur. Sonuçta toplanan yardımları belli bir kategoriye sokup Kızılay’ımıza teslim ettik. Burada başta Konyalılar Vakfımıza, Konyalılar Derneğimize, KONSİAD Üyelerimize, İlçe, kasaba ve köy derneklerimize, ayni yardımlarda bulunan vatandaşlarımıza, hemşerilerimize ve duyarlı Müslümanlara çok teşekkür ediyoruz. Battaniye, makarna, dayanıklı bakliyat, çay, bisküvi, içme suyu, bebek maması, giyim, ayakkabı, iç çamaşırı, çocuk, kadın ve erkek giyim çeşitleri vb. gibi ihtiyaç maddeleri toplanmış, kolilenmiş ve tırlara yüklenmek üzere Türk Kızılay’ı Marmara Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü – MAFOM’a teslim edilmiştir. Kızılay’a da bu vesile ile teşekkür ediyoruz. İstanbul’daki Konyalı ve Karamanlı Derneklerimizin ve Vakıflarımızın Türkmenlere başlattığı yardım kampanyasının ilk tırları 18 Temmuz Cuma günü hareket etmiştir. Bu vesile ile İslam coğrafyasındaki kan, gözyaşı ve zulmün bitmesini, İsrail’in Gazze’de Filistinli çocuklara karşı uyguladığı zulmün sona ermesini ve yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle bütün İslam Alemi’nin de huzur ve refaha kavuşmasını bütün Konyalılar ve Karamanlılar adına Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz” şeklinde konuşmuştur.   

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL