ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya’nın Denizinin Vuslat Park’da Büyük Değişim

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in alan olarak en büyük parkı olan ve günbatımının en güzel izlenebildiği bir yer olarak vatandaşların son dönemde göl sahilindeki en gözde cazibe..

Konya’nın Denizinin Vuslat Park’da Büyük Değişim

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in alan olarak en büyük parkı olan ve günbatımının en güzel izlenebildiği bir yer olarak vatandaşların son dönemde göl sahilindeki en gözde cazibe alanı haline gelen Vuslat Parkı’ndaki hareketliliği daha da artırmak ve alana değişim yaşatabilmek adına yürüttükleri çalışmaların devam ettiğini söyledi.

       Festival, şölen ve değişik etkinliklere evsahipliği yapan, göl sahilinde her ilçeye  kısmet olmayacak dev bir festival alanının da yer aldığı 200 bin metrekarelik alana kurulan Vuslat Parkı’nda önceki dönemlerden eksik kalan çalışmaları tamamlamak üzere Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin işbirliği halinde birtakım faaliyetlere imza attığını dile getiren Özaltun, şu bilgileri verdi: “DSİ tarafından yürütülen kıyı tahkimat çalışmaları ile özellikle gökyüzünden bakıldığında büyük bir gelişim ve değişimin hemen fark edildiği Vuslat Parkı’nda, bu çalışmalara ek olarak ziyaretçilerimizin yürüyüş ve gezi yolu olarak kullanacağı yeni alanlar oluşturmanın çabasındayız.  

         Hedefimiz, bu nadide ve gözde alanın çehresini daha da değiştirerek, layık olduğu değere kavuşturabilmek.Bunun için Belediye olarak seferber olmuş durumdayız. Vuslat Parkı’nda bu anlamda yeni çalışmaları hayata geçirmek için düğmeye bastık. Özellikle, akşamları alanın daha da iyi aydınlatılabilmesi için 315 direğin dikilmesi suretiyle yeni bir aydınlatma projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çocuk oyun parkının bulunduğu alanda, özellikle engelli bireylerimizin de oynayabileceği,  bin 300 metrekarelik büyüklüğe sahip olması planlanan onlara özel bir oyun alanı oluşturmak için gerekli adımları atıyoruz. Yine,  Beyşehir’in en büyük parkında yeni bir peyzaj çalışmasını gerçekleştirebilmek için kolları sıvadık. Bunun ilgili projeyi de ilgili bakanlığımıza göndererek hayata geçirmek istiyoruz.”

ETKİNLİKLER, ZİYARETÇİ İLGİSİNİ ARTIRDI

         Başkan Özaltun, yaya ahşap köprü ile ulaşılan halkın çok sevdiği, son dönemde uğrak adresi haline gelen Sevgi Adası’nın da kıyısında yer aldığı Vuslat Parkı bünyesinde piknik alanları,çocuk yüzme havuzu,  içerisinde futbol, basketbol, voleybol ve tenis gibi sportif aktivitelerin yapılabildiği çok amaçlı spor kompleksi, yapay sahil, kay kay parkı, (skate park) kafeterya ve çay bahçeleri, restoran,mescid, çeşmeler,  Milli Parklar İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi, Taş müzesi, çocuk oyun parkı, festival alanı gibi birçok donatının yer aldığı Vuslat Parkı’nda, göreve geldikten sonra ziyaretçilerin ilgisini  daha da çekebilecek aktiviteler kazandırmayı hedeflediklerini de belirterek, “Bu kapsamda,  alımını yaptığımız  jetboatla  birlikte Vuslat Parkı ziyaretçilerimizin göl üzerinde farklı adrenalin yaşayabileceği turlar düzenlemeye başladık.

         Kubadabad Gemisi ile göl ve ada turları yapma potansiyelimiz ortaya çıkarken, çocuk otobüsü ve bisikletler ile hem çocuklarımızın, hem de yetişkinlerimizin alanda istifade edebileceği araçları hizmetine sunduk. Park sahilinde, özellikle Jandarma burnu mevkii ise olta tutkunlarına bu hobilerini gerçekleştirmesi için önemli bir potansiyel sağlıyor. Vuslat Parkı’nın gezinti yatlarının bulunduğu sahilinde ise, sayısı giderek artan teknelerimiz göl ve ada turları yaparak ilçemiz turizmine önemli katkılar sağlıyor. Göl kıyılarında gezinti yapan deniz bisikletleri ise Vuslat Parkı’na ayrı bir güzellik sağlıyor.  Zaman içerisinde, inşallah daha değişik aktivitelerin de gerçekleşebileceği bir Vuslat Parkı oluşturmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL