ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya’nın Sağlık Projeleri Değerlendirildi.

          BEYŞEHİR – Bekerecioğlu, Konya’nın her şeyi ve bütün güzellikleri  hak ettiğini, çalıştığı dönemde, bunun farkına kendilerinin de vardığını belirterek, göreve geldikten sonra kısa, orta ve..

Konya’nın Sağlık Projeleri Değerlendirildi.

 

        BEYŞEHİR – Bekerecioğlu, Konya’nın her şeyi ve bütün güzellikleri  hak ettiğini, çalıştığı dönemde, bunun farkına kendilerinin de vardığını belirterek, göreve geldikten sonra kısa, orta ve uzun dönem olarak birtakım planlamalar yaptıklarını söyledi. Mesai arkadaşları ile nelerin yapılabileceğini oturup konuştuklarını ve istişare ettiklerini anlatan Bekerecioğlu, özellikle Beyhekim Kampüsü ve Yerleşkesi denilen şu andaki hastane kompleksinin olduğu yerde yeni binalar kazandırılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Çocuk izleme merkezi, AMATEM’le ilgili hukuki prosedürleri hızlandırdıklarını belirten Bekerecioğlu, yatak sayılarının artması ile ilgili birtakım çalışmalar da yaptıklarını kaydetti.
        Bekerecioğlu şu bilgileri verdi: “Örneğin;   psikiyatrinin 100 yatağı var  200’e kadar çıkabiliriz, fizik tedavi hastanemizin  şu anda 100 yatak kapasitesinin  150 yatak olmasıyla  ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Rehabilitasyon ağırlıklı olarak hastaneye çevirme, daha da bir adım ötesi, fizik tedavi hastanesi,  pediatrik rehabilitasyon  spastik çocuklarla dediğimiz Türkiye’deki birkaç yerde olan bu hastaneyi  Konyamıza kazandırmak için uğraşıyoruz.  Enerji ile ilgili ciddi çalışmalarımız oldu,  enerji giderlerimizi düşürmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürmek  için bir plan proje hazırlığı yaptık. Karar verme aşamasındayız,  orta ve uzun dönemde bizi tamamen kar’a dönüştürecek bir enerji projesi üzerinde çalışıyoruz. Bazı hastanelerle ilgili yenileme çalışmaları,  yeni bina çalışmaları  zaten bizden önceki süreçte başlamış devam ediyor. Numune Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. İşte bu süreci hızlandırmak için yüklenici firma ile sürekli görüşüyoruz,  onlar da artık bizi gördükçe,  bize erken bitireceğini söylüyorlar, bekleyip göreceğiz.  Güzel şeyler oluyor, Konyamızın her şeyi bütün güzellikleri hak ettiğini düşünüyoruz.” 
          Bekerecioğlu, yöneltilen bir soru üzerine, Beyşehir’de yapımı planlanan yeni devlet hastanesi ile ilgili sürecin de devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti. “Bizim  binadan öte; şu anda  ciddi anlamda bir personel, özellikle hekimle ilgili bazı sıkıntılarımız var. Bu dediğimiz gibi, bizim Konya ile ilgili bir problem değil,  Türkiye’de genel bir problem, Konya ile ilgili bir çalışma sonucunda hekim açığı sıralamasında  56’ıncı sıradayız. Konya’nın  belki de iyi olmayan bir durum var, bu tabi her şeyi, güzellikleri hak eden bir şehirde bazı sıkıntılara yol açıyor. Özellikle acil hizmetlerde, acilin nöbet tutumu ile ilgili…  Ama yakın zamanda bunun da büyük oranda çözüleceğini düşünüyoruz  ve özellikle yaz dönemi  kuralarında, tıp fakültelerinden mezun  döneminde olan kuralarda büyük oranda bir  kuraya hekim dahil olması ile inşallah bu sıkıntı da ortadan  kalkacak.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL