ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Köylüler hayvancılığı kursunda öğreniyor

          BEYŞEHİR – Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yerleşim biriminde müşterek olarak açtığı hayvan yetiştiriciliği, besicilik ve süt sığırcılığı kursu..

Köylüler hayvancılığı kursunda öğreniyor

          BEYŞEHİR – Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yerleşim biriminde müşterek olarak açtığı hayvan yetiştiriciliği, besicilik ve süt sığırcılığı kursu ilgi görüyor. Kursa 67 kursiyer katılıyor. Damlapınar köyünü ziyaret eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, köylülerle kahvehanede, kursiyerlerle ise eğitim aldıkları salonda sohbet etti. Damlapınar köyünde açılan kursa katılımın yoğun olmasını görmenin kendilerini oldukça memnun ettiğini belirten Kaymakam Başıbüyük, daha önceki ziyaretinde köylülerden gelen talep üzerine bu kursun açılması için talimat verdiğini söyledi. Önceki ziyaretinde, Damlapınar köyünün çok canlı ve hareketli bir yerleşim olduğunu hemen anladıklarını ve yerleşimdeki uğraş alanları ile ilgili taleplere göre kurslar açarak köylünün kendisini daha da geliştirmesini sağlamak istediklerini anlatan Başıbüyük, “Burada eskiden beridir hayvancılık yapılıyor. Hayvancılık alanında açılacak kursların köylünün gelir seviyesini yükselteceğini, yapılan işin daha da gelişeceğini fark edince, bu kursu açtık. Şimdi de geldiğimizde buradaki katılımı ve istekli oluşunuzu görmek bizleri fevkalade mutlu etti” dedi. Başıbüyük, amaçlarının köylüyü doğduğu yerde doyurmak olduğunu ve yüksek hayvancılık potansiyeli olan bu köyde yaşayan insanların gelir seviyesini daha da iyi noktalara getirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.
         Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ise, kursiyerlere öğrendikleri bilgileri hayvancılığı yaparken mutlaka kullanmaları gerektiğini belirterek, “Buradaki bilgileri uygularsanız, elde edeceğiniz verim yükselecek ve daha çok para kazandığınızı göreceksiniz” dedi.
          Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz ise, oldukça yüksek potansiyel gördükleri Damlapınar köyünde kurs sayısını daha da artırmak ve çeşitlendirmek istediklerini belirterek, “Bizden yeterli kursiyer sayısına ulaşmak kaydıyla her türlü kursu isteyebilirsiniz, burada açabiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL