ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kuduza karşı havadan mücadele

       HÜYÜK –  Hüyük İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdtürü Yücel Doğan, ilçe genelinde kuduz hastalığı ile mücadelenin hız kazandığını söyledi. İlçe genelinde yaşayan yabani hayvanların ağızdan aşılamka..

Kuduza karşı havadan mücadele

       HÜYÜK –  Hüyük İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdtürü Yücel Doğan, ilçe genelinde kuduz hastalığı ile mücadelenin hız kazandığını söyledi. İlçe genelinde yaşayan yabani hayvanların ağızdan aşılamka projesi kapsamında havadan atılan yemlerle aşılandığını belirten Doğan, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından Yaban Hayatta Kuduz Hastalığı ile mücadele amacıyla ağızdan aşılama projesi başlatıldı. Bu proje kapsamında, yabani hayvanlar, havadan atılan yemlerle oral aşılama yöntemiyle aşılanacak.Yabani hayvanların yanısıra ilçe genelinde yaşayan kedi ve köpeklerin de kurumumuza bağlı veteriner hekimlerimiz tarafından aşılamaları sürecek. Böylece ilçemizdeki hem evcil, hem de yabani hayvanların tümü aşılanmış olacak”dedi.
       Proje ile yabani hayvanlara özel köfte şeklinde hazırlanan aşı yemleri sayesinde kuduz hastalığının yayılamayacağını ve bu sayede hastalığın insanlara bulaşma riskinin de azalacağını vurgulayan Doğan, vatandaşlara da şu uyarılarda bulundu: “Uçaktan atılan aşı yemlerine dokunulmaması gerekmektedir. Evcil sahibi olan köpeklerin yemlerin atılmasını takip eden bir hafta boyunca başıboş bırakılmaması ve aşı yeminin içindeki sıvıya temas edilmemesi gerekmektedir. Böyle bir durum yaşanmışsa en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir.”
        Doğan, bölgede kuduz hastalığını önlemeye yönelik zincirin en önemli halkasının halkı bilinçlendtirme ve hayvanları aşılamaktan geçtiğini ve bu konuyla ilgili personelin sürekli çalışma halinde olduğunu belirterek, hayvan sahiplerinin de aşılama konusunda görevlilere yardımcı olmasını istedi, kuduz hastalığından şüphelenilen durumlarda ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne hemen bilgi verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL