ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Leylekler Vadisi’ne doğa yürüyüşü

        BEYŞEHİR – Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’ne bağlı Doğa Yürüyüşleri Grubu, her yıl yaklaşık 5 bin kuş fotoğrafçısının ziyaret ettiği son yıllarda Beyşehir’in simgesi haline gelen..

Leylekler Vadisi’ne doğa yürüyüşü

        BEYŞEHİR – Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’ne bağlı Doğa Yürüyüşleri Grubu, her yıl yaklaşık 5 bin kuş fotoğrafçısının ziyaret ettiği son yıllarda Beyşehir’in simgesi haline gelen Yeşildağ Mahallesi’ndeki Leylekler Vadisi’ne doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Doğa yürüyüşüne Konya’dan da gelen katılımcıların da olduğu 60 doğasever katıldı.
        Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Leylekler Vadisi ve İslibucak bölgesine gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü kapsamında, leyleklerin mekanında hem gözlem yaptıklarını hem de göçebe kuşları bol bol fotoğrafladıklarını söyledi. Büyükkafalı, “Leyleklerin her yıl Nisan ayında gelip, Eylül ayında göç ettiği bu bölgeye ‘Leylekler vadisi’ ismini 1990 yılında bölgenin ve leyleklerin ilk fotoğraflarını çekerek ülkemizde ve dünyada bilinmesine sağlayan fotoğraf sanatçımız Reha Bilir’i unutmadık. Günümüzde yıl boyunca yaklaşık 5 bin kuş fotoğrafçısının ziyaret ettiği 35’e yakın yuvada leylek çiftlerinin ve yavrularının yuvalandığı vadiyi Reha Bilir’in çalışmaları bilinir hale getirmiştir. Yeşildağ Belediyesi tarafından vadi ile ilgili çalışmalarından dolayı fahri hemşehrilik unvanı da verilen Bilir’e bu katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Kendisinin isim, fotoğrafı ve vadiyle ilgili bilgilerin yer aldığı bir tabelayı Yeşildağ Mahallesi Muhtarlığı’nın gösterdiği yere yerleştirdik. Mahalle muhtarımız Duran Aslan’a da bu katkısından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL