ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Leyleklerin Mekanında Dolunaylı Görsel Ziyafet

BEYŞEHİR – Yılın her mevsimi fotoğraf sanatçıları ile kuş fotoğrafı tutkunlarının akınına uğrayan leylekler vadisi, farklı bir güzelliğe evsahipliği yaptı.Yeşildağ Leylekler Vadisi üzerinde yükselen dolunay, doğal mekanda  ayrı bir güzellik..

Leyleklerin Mekanında Dolunaylı Görsel Ziyafet

BEYŞEHİR – Yılın her mevsimi fotoğraf sanatçıları ile kuş fotoğrafı tutkunlarının akınına uğrayan leylekler vadisi, farklı bir güzelliğe evsahipliği yaptı.Yeşildağ Leylekler Vadisi üzerinde yükselen dolunay, doğal mekanda  ayrı bir güzellik ortaya çıkarırken sadece kısa bir süre  izlenebildi.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, leylekleri havada ve yuvada görmek isteyenler için en iyi adres olarak gösterilen Yeşildağ’daki Leylekler Vadisi’nde ağaçların üzerinde yer alan yuvalarda yüzlerce leyleğin yaşam sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Gelişleriyle ilkbahar mevsimini müjdeleyen leylekler, burada yavrularını yetiştirip büyütmesinin ardından yaz mevsimi sonrasında ise yuvalarını terk ederek daha sıcak ülkelere göç ediyor. Her yıl bu manzara bahar ve yaz döneminde burada yaşanıyor. Burada kaldıkları süre içerisinde göçebe kuşlar,  fotoğrafçılar için de çok güzel görseller sergiliyor.

Dolunay da çok az sayıda fotoğrafçının burada tesadüfen görüntüleyebileceği bir güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Leylekler Vadisi, sadece bölgemiz için değil, Türkiye turizmi için de önemli bir değer. Çünkü, burası Türkiye’deki en büyük leylek vadisi olarak kabul ediliyor. Ülkemizde, leyleği havada ve yuvada görmek isteyenler için en iyi adresin yine burası olduğu belirtiliyor. Yuvalar birbirine çok yakın ve gün içerisinde burada sürekli bir leylek hareketliliği  oluyor. Burası Türkiye’nin doğa turizminde değerlendirilmesi gereken adeta bir leylek cennetidir. Ve bu değerin tanıtılması, daha da ön plana çıkarılması, buradaki yuva potansiyelinin daha da artırılması için ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte işbirliği halinde Belediye olarak bir takım çalışmalar da yürütmekteyiz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL