ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Market ve Bakkallar Mercek Altında

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekipleri tarafından kent merkezi ve ilçeye bağlı dış mahallelerde faaliyet gösteren market ve bakkaliye dükkanlarının denetim ve kontrolden..

Market ve Bakkallar Mercek Altında

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekipleri tarafından kent merkezi ve ilçeye bağlı dış mahallelerde faaliyet gösteren market ve bakkaliye dükkanlarının denetim ve kontrolden geçirildiği belirtildi.
        Açıklamada, denetimlerde raflarda satışa sunulan gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ile çalışan personelin hijyen belgeleri, işyeri genel temizliği, işyeri ve raf düzenlerinin kontrol edildiği bildirildi.
        Yapılan denetimlerde gıda maddelerinin depolama ve sergileme esnasında muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunulduğu da hatırlatılarak, şu bilgiler verildi: “Zabıta denetim ekiplerimiz işyerlerinde kullanılan ya da üretimde kullanılan her nevi gıda maddesinin mutlaka üretim izinli olması, etiket bilgilerinin tam olması, ürün alımında bu bilgilerin mutlaka kontrol edilmesi, üretim izni olmayan, son tüketim tarihi belli olmayan ya da tarihi geçmiş, bozulmuş, küflenmiş gıda maddelerinin tüketime sunulmaması, zamanında satış raflarından kaldırılması konularında işyeri ilgilileri bilgilendirilmiştir. İşyerlerinde gıda güvenliği ve kalitesi kadar, işyerinin genel temizliği, alet ekipman temizliği ile personel temizlik ve hijyeninin de önemine vurgu yapılarak, işyeri sahipleri ve çalışanları bu konuda uyarılmıştır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL