ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Merkez ve Emekli Valiler Beyşehir’de

             BEYŞEHİR – Eşleriyle birlikte ilçeye gelen konukları, ziyarete eşlik eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde karşıladı.             Heyete tarihi mekanı ziyaretinde cami imam hatibi İsmail Efe tarafından..

Merkez ve Emekli Valiler Beyşehir’de

             BEYŞEHİR – Eşleriyle birlikte ilçeye gelen konukları, ziyarete eşlik eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde karşıladı.

            Heyete tarihi mekanı ziyaretinde cami imam hatibi İsmail Efe tarafından tarihçesi hakkında bilgiler verildi. Kaymakam Başıbüyük ise, tarihi caminin UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde yer aldığını ve asıl listeye alınması konusunda Bakanlık tarafından yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirtti.

            Heyetin içinde bulunan Hemşehrimiz Merkez valisi Ramazan Sodan gezi hakkında bilgi verdi.

            Topluluk adına ziyaretleri ile ilgili açıklamada bulunan emekli başmüfettiş Fikret Sönmez, Beyşehir ziyaretinde tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni görmüş olmanın bile yeterli olduğunu düşündüklerini söyledi. “İyi ki gelmişiz, çok mutlu olduk böyle bir tarihi camiyi görmüş olmaktan” diye konuşan Sönmez, şunları kaydetti: “Tabi bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi geçmişimizi tam layıkıyla bilmeyişimiz. Gerçekten muhteşem bir eseri burada görmüş olmakla iftihar ettik. Geçmişimiz bizim çok parlak. İnşallah o parlak günlere yeniden ulaşmak için her şeyimizle çalışmamız

 

            Ankara’dan hızlı trenle Konya’ya gelen ardından Beyşehir ilçesi gezisine iştirak eden heyet, tarihi mekanın ziyaretinin ardından Beyşehir Gölü’nde yat gezisine de katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL