ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Metli Gembos Ovası’nda

    Metli ve beraberindekilerin ilk ziyaret durağı Gembos Ovası’nda tarım arazileri bulunan Göynem Beldesi oldu. Belediye Başkanı Memiş Abak’ı ziyaret eden ve kahvehanede ova çiftçisiyle sohbet ederek sorunlarını dinleyen..

Metli Gembos Ovası’nda

 

  Metli ve beraberindekilerin ilk ziyaret durağı Gembos Ovası’nda tarım arazileri bulunan Göynem Beldesi oldu. Belediye Başkanı Memiş Abak’ı ziyaret eden ve kahvehanede ova çiftçisiyle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Metli, ardından Gembos Ovası’nda incelemelerde bulundu.

  Gembos Ovası çiftçileri, Ziraat Odası Başkanı Adem Metli’ye tarım alanlarının dağlardan eriyen karlar ve son yağışların ardından sular altında kaldığını belirtirken, her yıl yaşanan manzaraların bu yıl da yinelendiğini kaydetti.

  Çiftçiler, tamamı ekilen ve büyük bölümünü hububat ürünlerinin oluşturduğu Gembos Ovası’nda mahsulün önce dondan, ardından sularla kaplanmasından olumsuz etkilendiğini anlattı. Mahsüllerinin çürüyerek bozulduğunu ve bu yıl da zarar ettiklerini ifade eden çiftçiler, banka ve tarım krediye olan borçlarını ödeyemez hale geldiklerini kaydetti.

  Banka ve tarım kredi borçlarının bu nedenle ertelenmesini beklediklerini, bu yönde Ziraat Odası’nın da kendilerine önderlik etmesini istediklerini belirten çiftçiler, şunları kaydetti:

  “Gembos Ovası’ndaki tarım alanlarının sular altında kalarak mahsüllerimizin çürümesi nedeniyle bölgemizdeki beklenti, yöremizin afet bölgesi ilan edilmesidir. Ayrıca, bölgedeki bir başka sıkıntımız; ekili alanlarımızın tarım sigortası kapsamına alınmaması. Biz üreticiler, her yıl yaşadığımız bu sıkıntılar nedeniyle arazilerimizi ve ürünlerimizi sigorta ettirmek istiyoruz ama bu imkandan çeşitli gerekçelerle yararlandırılmıyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL