ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Milletvekillerinden İstiklal Marşının Kabulü mesajı

              Ak Parti Konya Milletvekili Samancı mesajında; Kurtuluş savaşında tek vücut olan milletimiz yurt topraklarından düşmanı kahramanca ve destansı bir şekilde atmayı başarmıştır. Bu..

Milletvekillerinden İstiklal Marşının Kabulü mesajı

 

            Ak Parti Konya Milletvekili Samancı mesajında; Kurtuluş savaşında tek vücut olan milletimiz yurt topraklarından düşmanı kahramanca ve destansı bir şekilde atmayı başarmıştır. Bu acılar ve zaferlerle dolu kahramanlık destanı, Türk milletinin her zaman bağımsız ve hür olacağı, milli marşımızın dizelerine coşkuyla, maneviyatla nakış nakış işlenmiştir.

            Mehmet Akif Ersoy hayatının her anını sadelik ve mütevazilikle yaşamış bir milli mücadele insanıdır. Şairin şiirleri, yazıları ve hitabelerinde millete adanmış bir hayatın izlerini görmekteyiz. Şairliği kadar fikirleri ve imanı da güçlü olan ve bunu ifade etmekten çekinmeyen örnek şahsiyet, istiklal marşını da kalemiyle değil yüreğiyle yazmıştır. Türk milleti bu ruhla birlikte gelişmiş ve kendine yetebilme yetisini kazanıp dili, marşı ve bayrağıyla güçlü bir millet kimliği kazanmıştır.

            Bizler de fert olarak geçmişte yaşanan acı ve mücadeleleri unutmadan geleceğe güçlü ve güvenli adımlarla ilerlerken, milli ve manevi değerlerine bağlı dinamik güçlü ve bilinçli bir nesil yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

            Merhum şairimizi saygıyla ve rahmetle anıyor ve yine onun sözleriyle “ Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diyorum.

 

            Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış’da yayınladığı mesajda, “Aziz milletimizin hürriyet ve vatan tutkusunun en belirgin şekilde ifadesinin mısralara döküldüğü İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuş, milletimizin yeniden doğuşunu tarif eden bir abide olmuştur.”dedi.

            MİLLİ RUHUMUZU YENİDEN HAREKETE GEÇİRMİŞTİR

            Akış, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşı’nda; milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Türkiye’nin sahip olduğu eşsiz birikimle, tarihi, coğrafi ve kültür değerleri ile güçlü medeniyetimizin yetiştirdiği büyük şahsiyetler ve onların bize bıraktığı eşsiz miras bizler için en önemli zenginliktir. Kuşkusuz bu şahsiyetlerin başında milletimizin her ferdinin gururla sahip çıktığı büyük değerimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil aynı zamanda kendini, milletinin vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamıdır. Tarihi birikimimizle, kimliğimizle, özümüzle, değerlerimizle birlikte yeniden var olmamızı savunan Mehmet Akif Ersoy, muhteşem mısralarıyla milli ruhumuzu yeniden harekete geçirmiştir. Bu büyük şairimizin eserleri, bugün de milletimizin duygularına tercüman olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

            Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 91. yıl dönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL