ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Müftülük’ten örnek çalışma

HÜYÜK-Hüyük ilçesinde imam hatip ve müezzin kayyım olarak görev yapan din görevlileri, kendi el yazılarıyla her ay bir cüz Kur’an-ı Kerim mealini Türk Diyanet Vakfı mealinden defterine yazdı. Hüyük İlçe..

Müftülük’ten örnek çalışma

HÜYÜK-Hüyük ilçesinde imam hatip ve müezzin kayyım olarak görev yapan din görevlileri, kendi el yazılarıyla her ay bir cüz Kur’an-ı Kerim mealini Türk Diyanet Vakfı mealinden defterine yazdı.

Hüyük İlçe Müftülüğü’nün aylık gerçekleştirdiği toplantılarda, ilçede görev yapan din görevlileri Müftü Süleyman Narol’un kontrol ve gözetiminde örnek bir çalışmaya daha imza attı. Din görevlileri, her ay bir cüz Kur’an-ı Kerim mealini kendi el yazılarıyla yazarak çalışmayı 30 ayda tamamladı.

Hüyük Müftüsü Süleyman Narol, toplumu din konusunda aydınlatma görevi bulunan din görevlilerinin daha donanımlı hale gelebilmeleri için öncelikle dinin iki kaynağı olan Kur’an ve sünneti iyi bilmeleri gerektiğini ifade ederek, “Bu nedenle Peygamber Efendimizin veda hutbesinde bize bıraktığını söylediği Kur’an-ı Kerimin mealini tüm görevlilerimiz kendi defterlerine el yazılarıyla yazdı. Hepsini tebrik ediyorum”dedi.

Bu çalışmanın ardından ikinci önemli kaynak olarak gördükleri hadis-i şerifleri de yazmaya başlayacaklarını aktaran Müftü Narol, “Şimdi Allah izin verirse ikinci önemli kaynağımız olan hadisleri ve İmam Nevevi’nin kıymetli eseri Riyazüs-Salihin’i her ay belli sayıda hadisini yazarak yaklaşık 2 yılda tamamlayacağız ve böylece din görevlilerimizi Kur’an ve hadisler konusunda teşvik etmiş olacağız”ifadesini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL