ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Muhtar mahallenin çocuklarını sevindirdi

BEYŞEHİR-Beyşehir’e bağlı Emen Mahallesi’nin Muhtarlığı, yaklaşan ramazan bayramı öncesi  zengin fakir ayrımı yapmadan mahallede yaşayan çocukları tepeden tırnağa giydiren bir kampanya düzenleyerek sevindirdi. Beyşehir’in Emen Mahallesi Muhtarlığı, ramazan bayramı öncesi örnek..

Muhtar mahallenin çocuklarını sevindirdi

BEYŞEHİR-Beyşehir’e bağlı Emen Mahallesi’nin Muhtarlığı, yaklaşan ramazan bayramı öncesi  zengin fakir ayrımı yapmadan mahallede yaşayan çocukları tepeden tırnağa giydiren bir kampanya düzenleyerek sevindirdi.

Beyşehir’in Emen Mahallesi Muhtarlığı, ramazan bayramı öncesi örnek bir kampanyaya imza attı. Emen Mahallesi Muhtarı Ali Bahadır Börek, ramazan bayramı nedeniyle mahallede yaşayan çocuklara bayramlık alıp sevindirmek için önce anons yaptırdı, muhtarlık önünde toplanan çocuklar aileleriyle birlikte Beyşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile ilçe merkezine gelerek bir mağazadan tepeden tırnağa giyinmenin sevincini yaşadı.

Emen Mahallesi Muhtarı Ali Bahadır Börek, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İlk defa böyle bir uygulama yaptık. Peygamber Efendimiz çocukların başını okşarmış, bunlar bizim geleceğimiz. Biz idareciler olarak böyle bir kampanya düşündük, böyle bir gelenek başlatalım dedik. Çocuklar takdir edersiniz ki, küçükken yapılan armağanı, güler yüzü, başının okşanmasını unutmazlar. Biz dedik ki, çocuklar yaşadıkça, ömürleri boyunca bizi unutmasınlar. Ayrıca, ülkemize de  güzel bir örnek olsun istedik.”dedi.

Ramazan bayramı öncesi 50’si kız mahallede yaşayan toplam 77 çocuğu sevindirdiklerini anlatan Börek, bu sayının gelecekte 777 olması için gayret göstereceklerini söyledi. Emen Mahallesi Muhtarlığı olarak başllattıkları kampanya kapsamında zengin fakir çocuk ayrımı yapmadıklarını, 5 ila 17 yaş arasındaki çocukların aileleriyle geldikleri mağazada istedikleri, beğendikleri tişört, gömlek ve pantolunu giyebildiklerini aktaran Börek, “Mahallede anons yaptırdık, toplanan çocukların hepsini getirdik. Aslında daha fazla katılım bekliyorduk ama bu kadar oldu.”diye konuştu.

Mağaza içerisinde beğendikleri kıyafetleri giyebilmek için sıraya giren çocuklardan bazıları, araçlarla takviye kıyafetler gelmesini bekledi. Mahalle Muhtarı Börek, bazı çocuklara hediye edilen kıyafetleri kendi elleriyle giydirdi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL