ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Öğretim üyeleri, Beyşehir’de kampa giriyor

            BEYŞEHİR – Aralarında senato üyelerinin de bulunduğu 50 öğretim üyesi, iki gün süresince Arama Katılımlı Yönetim Danışmanlığı yürütücülüğünde beş ayrı çalışma oturumu gerçekleştirecek. Rektör..

Öğretim üyeleri, Beyşehir’de kampa giriyor

 

          BEYŞEHİR – Aralarında senato üyelerinin de bulunduğu 50 öğretim üyesi, iki gün süresince Arama Katılımlı Yönetim Danışmanlığı yürütücülüğünde beş ayrı çalışma oturumu gerçekleştirecek. Rektör Prof.Dr. Hakkı Gökbel, dünya çapında etkin ve güçlü bir üniversite oluşturmak amacıyla izlenecek stratejik yolun tartışılacağı toplantıda Dünya’da ve Türkiye’de yükseköğrenimde yaşanan gelişmeler ışığında üniversite için olası fırsat ve tehditler ile üniversitenin kurumsal anlamdaki zayıf ve güçlü yönlerinin ele alınıp, ortak akıl çerçevesinde eylem planı oluşturacaklarını söyledi.
          Dünya’da ve Türkiye’de değişen yükseköğrenim değerleri bağlamında yeni gelişmelerin ele alınacağı program, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in öncülüğünde gerçekleştirilecek. İki günde beş ayrı oturum yapılacak. Oturumlara Rektör Gökbel ile birlikte rektör yardımcıları, rektör danışmanları, dekanlar, enstitü müdürleri ve bazı öğretim üyeleri katılacak. Yaklaşık 50 kişilik üst düzey yönetim, 12 Mayıs cumartesi günü sabah 09.00’daki ilk oturumla çalışmaya başlayacak. Oturumlar, Türkiye’de bugüne kadar katılımlı yönetimler konusunda 450’yi aşkın uygulama gerçekleştiren bir şirketin danışmanlığında gerçekleştirilecek.
         İLK 500 İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR
         Oturumlarda “Dünya’da ve Türkiye’de Dönüşen Yükseköğretim Değerleri Bağlamında Selçuk Üniversitesi’nin Konumu” başlıklı durum raporu değerlendirilecek. Dünya çapında üniversite olmanın gereklilikleri ve zorlukları, üniversite sıralama sistemleri, Türkiye’de üst sıralarda yer alan üniversitelerin durumları analiz edilecek. Selçuk Üniversitesi’nin geleceği tartışılarak vizyon ve stratejilerin hazırlanması için gerekli altyapı oluşturulacak. Selçuk Üniversitesi’nin dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girebilmesi için izlenmesi gereken stratejik yol belirlenecek.
        Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Üniversitesi’nin dünya çapında etkin ve güçlü bir üniversite olması amacıyla planlamanın yapılacağı toplantıda üniversitenin kurumsal anlamdaki zayıf ve güçlü yönlerinin ele alınıp, ortak akıl çerçevesinde eylem planı oluşturacaklarını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL