ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Örnek muhtar

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, Avşar Mahallesi Muhtarlığı’na ikinci kez seçilen Yasin Sümbül, yaklaşık 6 ay önce öğrencileri motive etmek için tablet bilgisayar ve bisiklet ile cep telefonu sözü verdiği ilk ve ortaokul..

Örnek muhtar

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, Avşar Mahallesi Muhtarlığı’na ikinci kez seçilen Yasin Sümbül, yaklaşık 6 ay önce öğrencileri motive etmek için tablet bilgisayar ve bisiklet ile cep telefonu sözü verdiği ilk ve ortaokul öğrencilerini, tüm masraflarını kendi cebinden muhtarlık maaşından üstlenerek ödüllendirdi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir ve kurum amirlerinin Avşar Mahallesi’ndeki TOKİ İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen bir programa katılmalarının ardından 4 bilgisayar, 5 bisiklet kazanan isimlerinin protokol tarafından çekilen kurada belirlenmesi sonrası okul bahçesinde ödül dağıtım töreni gerçekleştirildi. Ödül dağıtım törenine Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Törende, kurada hediyeleri kazanan isimlere ödülleri olan bisiklet ve tablet bilgisayarları verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, törende yaptığı konuşmada, “Bana göre bu ödüller büyük bir jest. Sizleri motive etmek anlamına yapılan bu jestin inşallah altında kalmazsınız, kalmayacaksınız, bunu biliyorum zaten” dedi. Avşar Mahallesi Muhtarı ve TOKİ İlk ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yasin Sümbül ise yaptığı konuşmada, okul aile birliği başkanı olduğunda öğrencilere, ‘ben sizin konuşan diliniz, duyan kulağınız, gören gözünüz olacağım’ dediğini hatırlatarak, “Dolayısıyla sizleri motivasyon olsun diye içimden geldi. Bu aldığımız küçük hediyeleri milli eğtim ve okul müdürlerimiz karşısında sizlere takdim edeceğiz” şeklinde konuştu. Sümbül, gazetecilere yaptığı açıklamada ise, 1 tablet bilgisayar ve 1 cep telefonu ödülünü daha önce başarılı 2 öğrenciye verdiğini belirterek, “Muhtarlık maaşıyla aldığım hediyeleri sınıf birincisi olan öğrencilere vermeyi planlamıştım. Ancak okulun taşıma sistemine sahip bir eğitim kurumu olması nedeniyle 16 tane merkez dışındaki taşra mahallelerinden gelen öğrencileri de unutmak istemedim. O köylerden gelen çocuklarımız da külfet çekiyor, benim gözümde onlar da başarılı. Böyle değişik çalışma alanında başarılar var. Sınavlarda başarılar var, okul derecesinde başarılar var. Karar veremedim, dolayısıyla benim gözümde hepsi başarılı olduğu için hediye verilecek çocukları kurayla çekerek belirledik. İnşallah diğer muhtarlarımız da böyle etkinlik yapar ki, bu çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Ben okuyamadım ama inşallah onlar okurlar, başarılı olurlar, toplumda iyi yerlere gelirler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 5 bisiklet ilkokul, 4 tablet bilgisayar ise kurada kazanan isimlere dağıtıldı. Muhtar Sümbül’e öğrenciler kendilerini ödüllendirmesinden dolayı “Yasin muhtar” diye uzun süre tempo tuttu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL