ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Özaltun: “Beyşehir’in önü açık…”

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’ndeki yemeğe AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ve merkez ilçenin mahalle muhtarları katıldı…

Özaltun: “Beyşehir’in önü açık…”

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’ndeki yemeğe AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ve merkez ilçenin mahalle muhtarları katıldı.

Yemekte konuşan Özaltun,Beyşehir’de yapım çalışmaları devam eden Beyşehir Belediyesi ve bazı devlet yatırımlarının yanısıra önümüzdeki dönem hayata geçirilecek bazı projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Tünel çalışmalarında sona gelinen  Gembos güzergahlı yeni Konya-Beyşehir-Antalya Karayolu’nun tamamlanması ile birlikte Beyşehir ve Konya’nın Antalya’ya daha da yakınlaşacağını ve kısa mesafede ulaşımın sağlanacağını anlatan Özaltun, hayata geçirilecek Konya-Antalya YHT projesinden de söz etti. Hızlı tren için Beyşehir-Seydişehir ilçeleri arasında kurulacak istasyonla ilgili bilgiler de veren Özaltun, bu istasyonun yöredeki sanayiciler için çok önemli olduğunu, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi ile Beyşehir merkez, Huğlu ve Üzümlü’deki silah ve mermer sektörünün aynı zamanda hızlı trenin yük taşımacılığı yapacak olmasından dolayı da Antalya limanına yük naklini kolaylaştıracağını söyledi. Hem karayolu hem de tren yoluyla sağlanacak ulaşımla bölgenin kaderinin kısa sürede değişeceğine dikkat çeken Özaltun, Beyşehir bölgesinin ise yeni süreçte eko turizmin gözbebeği ve çekim merkezi haline geleceğini anlattı. Özaltun, Beyşehir’i buna hazırlayacaklarını dile getirirken, bu konuda bölgeye yatırım yapmak isteyenlere de ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulundu. Beyşehir’in ufkunun çok açık olduğunu, yatırımcıların gelecekle ilgili hiçbir çekincesinin olmaması gerektiğinin altını çizen Özaltun, şöyle devam etti:

“Beyşehir’in önü açık Allah’ın izni ile. Beyşehir’i bizler de geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz birçok yeni hizmet var, daha pekçok yatırım daha inşallah ilçemize zaman içerisinde gelecek. Kültür Merkezi, yüzme havuzu, TOKİ konutları, Şehit Halisdemir Mesire Alanı, bunlardan sadece Belediyemizin yaptıklarından bazıları. Esentepe Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin yanında Belediye olarak yapmayı planladığımız hasta konukevinin projesini de hazırlıyor arkadaşlarımız.Yıkılan düğün salonumuzun yerinde ise yine yer altı çarşısına yönelik çalışmalarımız sürüyor.  Ayrıca, çevremizde termal su olan yerler var. İllaki Beyşehir’de de  bu sıcak suyun olduğuna inanıyoruz. Eğer, ilçemizde bir sıcak su bulabilirsek, bölgemiz için bu da artı bir değer olacak.O zaman burasını kışlığa çevirir, kışlık döngüyü de sağlarız. Ben onun altyapısını da araştırıyorum. Beyşehir’in inovasyon konusunda, yenilikçi projeler konusunda her zaman gerek muhtarlarımız, gerekse vatandaşlarımızın fikirlerine her zaman ihtiyacımız var.”

Konuşmaların ardından Başkan Özaltun, beraberindeki muhtarlarla birlikte yapım çalışmaları devam eden Beyşehir Belediyesi ile bazı devlet yatırımlarının hayata geçirildiği alanlarda incelemelerde bulundu. Bu çerçevede inşaat çalışmaları son aşamaya gelen Kültür Merkezi, TOKİ 2.etap konutlarının inşa edildiği Avşar Mahallesi, Hanımlar Lokali, yeni devlet hastanesi ile yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzu ve ismi Ömer Halisdemir Mesire Alanı olarak değiştirilen İskender Mesire alanı gezilerek çalışmalardaki son durum yerinde görüldü, yetkililerden bilgiler alındı. Özaltun ve beraberindekilerin son ziyaret durağı ise Emekliler Konağı oldu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL