ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Özaltun: Amacımız Beyşehir’i dünyaya tanıtmak

         BEYŞEHİR-Beyşehirli balıkçılar sona eren su ürünleri av yasağının ardından yeni sezonu açarken, sezonun ilk büyük balığını yakalayan balıkçıya ödülü verildi.         Beyşehir Belediyesi ve..

Özaltun: Amacımız Beyşehir’i dünyaya tanıtmak

         BEYŞEHİR-Beyşehirli balıkçılar sona eren su ürünleri av yasağının ardından yeni sezonu açarken, sezonun ilk büyük balığını yakalayan balıkçıya ödülü verildi.
         Beyşehir Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı organizesi ile Beyşehir Asayiş Jandarma Botu’nun bulunduğu kıyıda ilk kez gerçekleştirilen ‘Vira Bismillah’ adlı programın ikinci ayağı olan ekmek arası balık ekmek ve en büyük balığı avlayan balıkçıyı ödüllendirme programı gerçekleştirildi.
         Başkan Murat Özaltun, “15 Haziran’ı 16 Haziran’a bağlayan gece denizlerde uygulanan ‘Vira Bismillah’ uygulamasını iç Anadolu’nun denizi olan Beyşehir Gölü’ndeki balıkçılarımız için başlattık. Amacımız güzel ilçemiz Beyşehir’i ülkemize ve dünyaya tanıtmak. Balıkçılarımız ‘Vira Bismillah’la av sezonuna başladılar; bugünde en büyük balığı yakalayan balıkçımıza hep birlikte hediyesini takdim edeceğiz.”dedi.
         Beyşehir Gölü’nün sazan balığının diğer bölgelerdeki sazan balıklardan farklı olduğunu ve sazan balığının tescillenmesi için çalışma başlattıklarını söyleyen Özaltun, “İnşallah en kısa zamanda Beyşehir Gölü’nün tescilli bir sazanı olacak. Beyşehir’e özgü balık veya diğer ürünlerin tescillenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor, inşallah çalışmalarımız en kısa zamanda sonuçlanacak.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL