ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Pancar çiftçisinin yüzü gülüyor

HÜYÜK-Hüyük ilçesinde, şeker pancarı üretimi bu yıl yüz güldürdü. Hüyük’te ekimi yaygınlık gösteren şeker pancarı üretimi, son yağışlarla birlikte çiftçinin umudunu daha da artırdı. Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin,..

Pancar çiftçisinin yüzü gülüyor

HÜYÜK-Hüyük ilçesinde, şeker pancarı üretimi bu yıl yüz güldürdü.

Hüyük’te ekimi yaygınlık gösteren şeker pancarı üretimi, son yağışlarla birlikte çiftçinin umudunu daha da artırdı.

Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, yaptığı açıklamada, şeker pancarında bölgeye Eylül-Ekim döneminde düşen son yağışların ürün için oldukça doyurucu olduğunu söyledi. Yağışların rekolteye olumlu yansımaları olduğunu aktaran Şahin, yörenin şeker pancarı üretiminde önemli bir merkez olduğunu, çiftçiler için de bu ürünün iyi gelir getirmesi nedeniyle önemli olduğunu vurguladı.

Bu yıl yaz döneminde yaşanan kuraklık nedeniyle bazı ürünlerde sıkıntı yaşanmasına rağmen, şeker pancarında sonbahar dönemi yağışlarının yüz güldürdüğünü belirten Şahin, “Çiftçilerimizle de yaptığımız istişarelerde, pancarda çok bir sıkıntı olmadığı yönünde. Şu anda, ürün tam söküm ve gelişme aşamasında. Bazı yerlerde söküm başladı ama son bir yağış daha olması halinde pancarda çok daha iyi bir rekolte yaşanabileceğini umut ediyoruz.”dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL