ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Pazar Yerine Bayan Mescidi

          BEYŞEHİR – Beyşehir’de Salı günleri kurulan halk pazarında, satıcılık yapan bayanların Başkan Özaltun’dan yoğun talepleri üzerine belediye ait olan dükkânlardan biri bayanlar mescidi olarak düzenlenerek..

Pazar Yerine Bayan Mescidi

          BEYŞEHİR – Beyşehir’de Salı günleri kurulan halk pazarında, satıcılık yapan bayanların Başkan Özaltun’dan yoğun talepleri üzerine belediye ait olan dükkânlardan biri bayanlar mescidi olarak düzenlenerek hizmete açıldı.
          Mescit açılışına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Müftüsü Hüseyin Erdoğan, vatandaşlar  katıldı. Başkan Özaltun, hal içinde kurulan sebze pazarında kadınların dini vecibelerini yerine getireceği bir mescit bulunmadığına yönelik bayan pazarcı esnaflardan gelen talepler üzerine mescit yapımı sözünü verdiklerini belirterek, “Pazar yeri ziyaretlerimiz esnasında pazarcı bayan esnaflarımızın benden bayanlar için mescit istekleri olmuştu. Bizlerde hemen çalışmaları başlatarak birkaç gün gibi kısa bir zaman içerisinde bayan esnaflarımızın isteklerini yerine getirdik İnşallah. Burada ibadet eden kardeşlerim bizler için hayır dualarını esirgemesinler” dedi. İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan’ın dualarıyla gerçekleşen açılışın ardından açılışta bulunan bayanlar öğle namazlarını kıldılar.
         Daha sonra Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı Özaltun ve beraberindeki heyet Pazar esnafını ziyaret ettiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL