ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ramazan Coşkusu İlk Teravihle Başladı

       KONYA-Mevlana Meydanı’ndaki ilk teravih namazını vatandaşlarla birlikte kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, düzenledikleri çok sayıdaki programla Konya’daki Ramazan coşkusuna katkı yaptıklarını söyledi.       Konya Büyükşehir..

Ramazan Coşkusu İlk Teravihle Başladı

       KONYA-Mevlana Meydanı’ndaki ilk teravih namazını vatandaşlarla birlikte kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, düzenledikleri çok sayıdaki programla Konya’daki Ramazan coşkusuna katkı yaptıklarını söyledi.
       Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayının ilk teravih namazını Mevlana Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte kıldı. Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camii yanındaki meydanda binlerce kişinin katılımıyla kılınan teravih namazı sonrası AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile birlikte vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akyürek, Konya’da Ramazan ayının her zaman büyük bir coşkuyla idrak edildiğini söyledi. Ramazan vesilesiyle Tarihi Şehir Meydanı’nda dini yayınların yer aldığı Ramazan Kitap Günleri’nin açıldığını, aynı yerde her akşam Rahmet Akşamları programları düzenlendiğini kaydeden Başkan Akyürek, düzenledikleri programlarla şehirdeki Ramazan canlılığına katkı yaptıklarını ifade etti. Ramazan ayı aynı zamanda ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, yetimlerle öksüzlerle ilgilenilen bir ay olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya belediyeleri olarak yıl boyu olduğu gibi Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine desteklerinin sürdüğünü vurguladı. İftar programları konusunda bu yıl farklı bir uygulamaya imza attıklarını belirten Başkan Akyürek, “Konya merkez dışındaki ilçelerimizde iftar buluşmaları gerçekleştireceğiz. Zengin-fakir, kadın-erkek ayrımı olmadan komşuluk ve paylaşma sofralarında iftarlarımızı açacağız” dedi. Konya’da Ramazan coşkusunun camilerde, ibadethanelerde, mescitlerde de devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, Mevlana Meydanı’nda binlerce insanın buluştuğunu ve adeta bir Medine havasının teneffüs edildiğini de sözlerine ekledi. TERAVİH NAMAZLARI Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile her akşam Mevlana Meydanı ile birlikte Musalla Mezarlığı’ndaki Tarihi Namazgâh’ta ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii bahçesinde ünlü hafızlar teravih namazları kıldırıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL