ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Rekor başvuru

BEYŞEHİR-Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvuruları dün sona erdi. Sürecin tamamlanmasının ardından Beyşehir ve Hüyük’te 11, Derebucak’ta ise 3 aday adayı ilçe belediye başkanlığı..

Rekor başvuru

BEYŞEHİR-Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvuruları dün sona erdi. Sürecin tamamlanmasının ardından Beyşehir ve Hüyük’te 11, Derebucak’ta ise 3 aday adayı ilçe belediye başkanlığı makamına talip oldu.

Üç ilçede toplam 25 isim adaylık için yarışırken, Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde halen belediye başkanlığı makam koltuğunda oturan isimler müracaatlarını yaparak rakipleri ile birlikte yeniden adaylık yarışı içerisine girdi.

BEYŞEHİR’DE 11 İSİM

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığı’na sürecin başladığı günden düne kadar 11 isim başvuruda bulundu. Bu isimler İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın yanısıra şöyle oldu:

Üzeyir Yaşar (işadamı ve gazeteci), Hasan Takavcı (işadamı ve belediye meclis üyesi) Polat Yetkin (Bayavşar Belediye Başkanı) Rafet Çankaya (Numune Hastanesi eski müdürü) Fethullah Bayır (işadamı), Ali Şanal (eğitimci), Savaş Yılmaz (eczacı ve il genel meclis üyesi), Ahmet Özşahin (memur), Salih Şenoğlu (Üzümlü belediye başkanı), Murat Özaltun (Makine Yüksek Mühendisi).

HÜYÜK’TE SAYI 11’E ULAŞTI

Hüyük İlçesi’nde de son gün başvuruları ile birlikte İlçe   Belediye Başkanlığı aday adayı müracaatı yapan isim sayısı 11’e ulaştı. Hüyük İlçe Belediye Başkanı Nusret Akgümüş de başvuru için son günü bekleyen isimler arasında yer aldı.

AK Parti Hüyük İlçe Teşkilatı’na daha önce müracaat eden Mehmet Çiğdem (Çavuş Belediye Başkanı), Hürriyet Şahin (İlmen Belediye Başkanı ve Hüyük Ziraat Odası Başkanı), Mehmet Özer (Çavuş eski belediye başkanı), Turan Peker (il genel meclisi üyesi ve eğitimci) ve Süleyman Değerli’nin ardından şu isimler başvuruda bulundu:

Mustafa Kemal Ateş (Mutlu Belediye Başkanı), Serap Altınyazar (çiftçi), Eyüp Düzkaya, Osman Badem (çiftçi), Mehmet Sarıcan.

DEREBUCAK’TA 3 İSİM YARIŞIYOR

Derebucak İlçesi’nde ise Derebucak Belediye Başkanlığı için 3 isim yarışıyor. Mevcut İlçe Belediye Başkanı Bahattin Özdemir ile birlikte ilçede AK Parti Teşkilatı’na başvuru yapan 2 isim daha bulunuyor. AK Parti Derebucak İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Kısa ve Gencek Belde Belediye Başkanı Yusuf Uyar Derebucak Belediye Başkanlığı’na talip olan diğer isimler oldu. 

MECLİS ÜYELİKLERİNE BAŞVURULARIN SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan, AK Parti Genel Merkezi, il genel meclis ve belediye meclis üyelikleri için aday adaylığı başvuru süresinin uzatıldığını duyurdu. Seçim İşleri Başkanlığı tarafından il teşkilatlarına gönderilen yazıda, müracaat tarihlerinin uzatıldığı duyuruldu. İl genel meclis ve belediye meclis üyelikleri için aday adaylığı başvurularının 1 Aralık 2013 tarihe kadar uzatıldığı belirtilirken, belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularında süre uzatımının söz sözkonusu olmadığı kaydedildi; “1 Kasım 2013’te belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları sona ermiş olacaktır”denildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL