ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

RİBAT’ın Hüyük Temsilciliği açıldı

HÜYÜK – Hüyük Kaymakamı Türker, vakıfların öneminden ve ecdadın vakıflara verdiği değerden bahsetti. Türker; “Vakıflar deyince bizim tarihimizdeki yeri şimdiki anlamıyla aşevi kuran yemek veren fakirleri doyurandan öte belediyecilik hizmetlerini..

RİBAT’ın Hüyük Temsilciliği açıldı

HÜYÜK – Hüyük Kaymakamı Türker, vakıfların öneminden ve ecdadın vakıflara verdiği değerden bahsetti. Türker; “Vakıflar deyince bizim tarihimizdeki yeri şimdiki anlamıyla aşevi kuran yemek veren fakirleri doyurandan öte belediyecilik hizmetlerini de yapan ki hepimiz duymuşuzdur kuşlar için vakıf yapanlar, gelinler için vakıf kuranlar vardır. Yani çok tarihi köklü bir kurulumdur vakıfçılık. Ribat ismi de güzel düşünülmüş bir isim 1982 yılında koyulmuş bir isim 30 seneyi geçkin bir tecrübe var; belki de Türkiye’deki birçok devlet kurumundan bile daha köklü bir kurum. İlçede de şube açması konusunda çok değer verdiğim bir vakıf olmuştur” dedi.
         Belediye Başkanı Mehmet Şahin ise, “Hüyük’te açılan bu temsilciliğin en büyük takipçisi ve destekçisi olacağız dedi. Konya’da kaldığımda bir aşevine uğradım, orda kişilerin yemek almaya sevinçle gelişini hiç unutamadığım hadiselerden birisidir. Ribat hem eğitim hem de açlık bunları iyi bağdaştırmış iyi çözmüş bir kurumdur. Bundan sonra buralarda biz bunların önderliğini yapacağız” diye konuştu. Müftü Norol’un yaptığı duanın ardından açılışa katılan protokol kurdele kesimi yaptı. Öte yandan katılımcılara ilmik helvası ikram edildi.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL