ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sahile motorize koruma

  BEYŞEHİR-Konya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde asayiş hizmetlerini daha da güçlendirmek amacıyla kurulan astsubay ve uzman jandarmalardan oluşan motosikletli asayiş timleri hafta sonları Beyşehir’deki sahil ve piknik alanlarında da görev..

Sahile motorize koruma

 

BEYŞEHİR-Konya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde asayiş hizmetlerini daha da güçlendirmek amacıyla kurulan astsubay ve uzman jandarmalardan oluşan motosikletli asayiş timleri hafta sonları Beyşehir’deki sahil ve piknik alanlarında da görev yapmaya başladı.

Jandarma Genel Komutanlığı, görev bölgelerinde Emniyet ve asayişin sağlanması, önleyici hizmetlerin güçlendirilmesi, yaşanabilecek olaylara daha seri bir şekilde müdahalede bulunmak amacıyla birçok ilde son dönemde motosikletli asayiş timleri kurdu. Bu kapsamda, motosikletli Jandarma asayiş timleri kurulan iller arasında Konya da yer aldı.

Motosikletli asayiş timleri önleyici hizmet devriyesi, koruma devriyesi ile yol emniyet ve kontrol devriyesi görevlerini yürütüyor.  Jandarma motosikletli asayiş timlerinde görevli rütbeli personelin tamamı, motosiklet sürücü temel kursu, motosiklet sürücü tazeleme kursu ve motosiklet sürücü tekamül kursu gördü. Timler sınırlı trafiğe müsaade edilen turistik alanlarda, sahil şeritleri ve araç trafiğine tamamen kapalı yol ve bölgelerde, ormanlık bölgelerde araç trafiğine müsait olmayan yollarda, kır, piknik, mesire ve ören yerlerinde, dar ve düzensiz yollarda devriye görevi üstleniyor.

Yaz döneminde ise Konya’nın çeşitli ilçelerinde de görev verilen motosikletli Jandarma asayiş timleri, hafta sonları ise turizm hareketliliğinin üst noktaya çıktığı Beyşehir Gölü sahil şeridinde görev yapmaya başladı.

Beyşehir Gölü’nün gözde plajı olan Karaburun kıyılarında devriye gezmeye başlayan motosikletli Jandarma asayiş timleri, yakınlarındaki kır ve piknik alanlarında da suçlulara göz dağı vererek, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamakla mükellef olacak.

Motosiklet timleri karşılaştıkları suça direk müdahale edebilecek, olay yerini ve delillerini koruma altına alarak konunun gereğini yapabilecek. Asayiş timleri, takibi şikayete bağlı olan suçları da değerlendirip ilgili karakol komutanlıklarıyla temasa geçebilecek. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL