ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sanat şöleni başlıyor

  HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Beldesi’nde bu yıl uluslararası alana taşınan 5 gün süreli ‘Uluslararası Çavuş Sanat Günleri’ etkinlikleri bugün başlıyor. Sonsuz Şükran Köyü’nün kurulduğu Çavuş beldesinde 24-28 Ağustos tarihleri..

Sanat şöleni başlıyor

 

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Beldesi’nde bu yıl uluslararası alana taşınan 5 gün süreli ‘Uluslararası Çavuş Sanat Günleri’ etkinlikleri bugün başlıyor.

Sonsuz Şükran Köyü’nün kurulduğu Çavuş beldesinde 24-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde bu yıl daha çok sanatsal aktiviteler ön plana çıkacak. Etkinliklerin ilk günkü bölümünde açılış programı gerçekleştirilecek. Ardından düzenlenecek sempozyuma konuşmacı olarak katılacak olan KOP Başkanı Prof.Dr.Mehmet Babaoğlu, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli gibi isimler Konya’daki kırsal kalkınmayı masaya yatıracak. Daha sonra ise Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı belgesel film  gösterime girecek. Film sonrasında ise konser bölümünde Ömer Danış ve Oğuz Boran sahne alacak.

Etkinliğin ikinci gününde ise Sonsuz Şükran Köyü Çeşmesi’nin açılışı yapılacak. Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek panelde “Konya’daki yerel basın” konuşulacak.

26 Ağustos’ta ise Dünya Ressamlar Buluşması gerçekleşecek. Aynı gün Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu küratörlüğünde farklı ülkelerden 30 ressamın katılımıyla Sonsuz Şükran Köyü’nde atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Toplam 100’e yakın yabancı sanatçının katılması beklenen etkinlikler çerçevesinde ayrıca portre çalışmaları olacak. Her gün saat 16.00 ile 17.00 arasında ressamlar Rüzgar Fidan ve Batbuyana Tchernega, festival alanında Çavuşlular’ın portrelerini yapacak.

Atölye çalışmaları bölümünde Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları, Beyşehir Gölü manzaralı köye inşa edilen kerpiçten evlerinde, izleyiciye açık çalışmalar sergileyecek.

Çavuş beldesinin kuruluşunun 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 40 etkinliğin düzenleneceği programlarda, çok sayıda film gösterimi yapılacak.

Etkinlikler kapsamında, sempozyumlar, paneller, söyleşiler ve ünlü sanatçıların katılacağı konser programları da düzenlenecek.

ÇİĞDEM: “BU YIL KONYA ÖN PLANA ÇIKIYOR”

Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, “Çavuş ve çevresinde, sanatçı ve yerel halkı bir araya getirerek kültür alışverişi sağlamayı amaçlıyoruz. ‘Uluslar arası Çavuş Sanat Günleri’ kapsamında düzenlenen seminer, sempozyum, panel, sergi, film gösterimleri, konserler ve atölye çalışmalarıyla bu etkinlik görsel ve kültürel bir festivale dönüşecek” dedi.Çiğdem, şöyle devam etti:

 “Beş gün sürecek sanat günleri yoğun programıyla tüm katılımcı ve izleyicilere kültür alışverişinde bulunma imkanı sağlayacak. Bu yıl çalışmalarımız sırasında Konya’nın desteğini daha çok hissettik. Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm köy, kasaba ve ilçelere örnek olacak bu etkinliğe tüm Türkiye, Konya ve bölgemizdeki sanatseverleri davet ediyoruz”

22 KERPİÇ EV OTURULABİLİR HALE GELDİ…

Çavuş beldesinde “Sonsuz Şükran Köyü” projesi kapsamında, Selçuklu mimarisi dikkate alınarak bölgenin tarihsel yapısına uygun inşa edilen kültür sanat köyüne, sanatçılar için kerpiç evler inşa edildi.

Müzisyen, sinema yönetmeni, ressam, modacı, arkeolog, gazeteci, heykeltıraş, sinema ve dizi oyuncularından oluşan çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının yerleştiği köyün sakinleri arasında birçok ünlü isim bulunuyor.

Halen 22 kerpiç evin oturulabilir hale getirildiği Sonsuz Şükran Köyü’nde, talepte bulunan sanatçılara teslim edilecek 15 evin inşaatı ise devam ediyor.

Anadolu’ nun ortasında, geleneksel kerpiç mimari tarzında inşa edilen sanatçı köyüne yerleşen sanatçılar, burada köylüler gibi yaşıyor. Yılın belli zamanlarını kendilerine ait evlerinde geçiren sanatçılar, şehir gürültüsünden uzak köy yaşamının dinginliğinde sanat çalışmalarını yapma imkanı buluyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL