ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Seçilme yaşını 18’e düşüreceğiz

          BEYŞEHİR – AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Meclis Genel Kurulu’nda sona eren Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 yılı bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına..

Seçilme yaşını 18’e düşüreceğiz

 

        BEYŞEHİR – AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Meclis Genel Kurulu’nda sona eren Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 yılı bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına söz alırken, seçilme yaşını 18’e düşüreceklerini söyledi.

       Gençliğin ülkenin en önemli dinamiklerin başında geldiğini belirten Mustafa Akış, şu ifadelere verdi: “Her toplumun ömrünü sürdürebilmesi, yarınlarda kendi varlığının mücadelesini verebilmesi ve idealinde kurmuş olduğu bir dünyayı gerçekleştirebilmesi için, hayat ve gelecek adına bir düzenlemeye girişebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli dinamiklerin başında gençlik faktörü gelmektedir. Ülkenin idaresinde, sanatında, siyasetinde, ekonomisinde çalışma hayatında söz sahibi olacak gençlerin önünü açmak, onlara güçlü bir demokrasi, güçlü bir ülke bırakmak, hayallerine ulaşacak olanakları sağlamak her iktidarın asli görevidir.

“GENÇLER TOPLUMSAL YAŞAMIN HER ALANINDA BELİRLEYİCİ OLDULAR”

Bedenen ve ruhen iyi eğitilmiş genç bir nüfus, 21’inci yüzyılda ülkemizin başta sosyal ve kültürel olmak üzere her alanda rekabet gücünü arttıracaktır. Bu nedenle, gençliğimizin gelecek asrın ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde yetiştirilmesini, AK Parti olarak en önemli görevimiz görüyor ve bunun için büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. Hiç şüphesiz Ülke Gençliğimiz AK Parti döneminde değer kazanmış, bir nesne olmaktan çıkıp siyasette ve toplumsal yaşamın her alanın da belirleyici bir güç olmuştur. AK Parti her platformda bu hususu vurgulamış, vurgularken gençlere imkan da, görev de, söz de, sorumluluk da  veren yine AK Parti olmuştur. Bugün TBMM’nde görev yapan 35 yaşın altındaki 20 milletvekilinin 16’sının ve yerel yönetimlerdeki yüzlerce gencin AK Parti’de yer alması bunun en önemli göstergesidir.

“SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRECEĞİZ”

Gençlerimize güven konusundaki kararlılığımız 25 yaşındaki gençlere seçilme hakkı tanınmasının önünü açmış, Bu sayede gençlerin birikiminin ve dinamizminin ülke yönetimine taşınması sağlanmıştır. Şimdi de sadece demokrasisi kemale ermiş ülkelerde değil; Uganda gibi üçüncü dünya ülkelerinde bile tanınmış bir hak olan 18 yaşındaki vatandaşlarımıza da seçilme hakkı verilmesinin inşallah önünü açacağız. Seçme hakkı olan 18 yaşındaki vatandaşımıza anlamsız bir biçimde seçilme hakkı verilmemesi karşısında AK Parti İktidarı vizyonerliği ve reformistliği ile yine öncü olmuş ve bu hakkın verilmesi için anayasa değişikliği teklifini meclise sunmuştur. Ancak bu düşüncemiz de sırf Ak Parti’den sadır olması nedeniyle gençlere güvenmeye cesaret edemeyenlerin eleştirilerine maruz kalmıştır. Hatta bazı partilerde bu karşı duruş eleştiriden de öteye geçmiştir. Arkasına el pençe divan duran iki genç alarak hem o gençlerle hem de tüm Türk gençliğiyle dalga geçenler olmuş, maalesef bu hadise bu yüce meclisin çatısı altında yaşanmıştır. Erdal Eren’e ağıtlar yakanların, Velican Oduncu için türküler söyleyenlerin, daha lise öğrencisiyken sokakta siyaset yaptıklarını unutanların 18 yaşın karşısında durarak gençlerin siyasette daha aktif bir biçimde yer alması konusunda samimi olmadıkları da bu şekilde ortaya çıkmıştır.

“FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR BİREYLER İSTİYORUZ”

Bu ülkede her on yılda bir yapılan darbelerle budanan gençlerimiz fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olarak yetişeceği yerde; susturulan, konuşturulmayan bir nesil yaratılmaya çalışıldı. Gençlerin yaşantısına, düşüncesine müdahaleler yapılarak gençler tek tipleştirilmek istendi. Bu düşünceyle bu ülkenin gençleri kışlaya girer gibi okullara alındı. Almanya’da nazi döneminin esintilerini taşıyan bayram törenleriyle coşkusunu yaşaması istendi bu gençlerden. 

Ama artık bunların hiçbirisi yok. Siyasette ve yaşamın her alanında nesne olarak görülen bir gençlik değil hayatın her katmanında “biz de varız” diyen bir gençlik var. Artık sadece rejimin bekçisi değil; aziz milletimiz gibi bizatihi rejimin içerisinde ve rejimin sahibi bir gençlik var. Artık Ordu gençlik el ele diyen bir gençlik değil; darbeci baro taksime hoşgeldin diyebilen bir gençlik var. Bunların hepsi AK Parti iktidarlarının 10 yıllık bir mücadeleyle ortaya koyduğu güven ve istikrar ortamının kazandırdıklarıdır.

“BİZ GENÇLERE ONLAR GİBİ SİLAHI KANI DEĞİL, SİYASETİ SUNUYORUZ”
Vesayet ideolojileri yüzünden, geçmişte gençler arasında yaşanmış çatışmalar artık yerini sivil ve demokratik tartışmalara bırakmıştır. Bugün gençlere savaşı, silahı, dağı, ölümü işaret edenlerin karşısında, Ak Parti gençlere siyaseti, millete hizmeti, yaşamı sunmaktadır. Üreten fikrine güvenen şiddetten yana olmayan dinamik risk alan dünyayı takip eden inandıklarını açıkça söyleyen milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik için GSB çalışmalarına azimle ve hızla devam ediyor ve inşallah bundan sonra da aynı azim ve hızla devam edecek.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL