ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şehit ailesine Genelkurmay Başkanı Özel’den davet

           BEYŞEHİR –  Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü kapsamında Ankara’da düzenleyeceği etkinliğe,  Diyarbakır Destek Üs Oto Ulaştırma..

Şehit ailesine Genelkurmay Başkanı Özel’den davet

           BEYŞEHİR –  Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü kapsamında Ankara’da düzenleyeceği etkinliğe,  Diyarbakır Destek Üs Oto Ulaştırma Grup İşletme Tabur Komutanlığı emrinde 1979/4 tertip olarak vatani görevini yaparken Malatya’nın Akçadağ ilçesi, Güzyurdu köyü mevkisinde uçak düşmesi sonucu 16 Mayıs 2001 tarihinde şehit düşen Hava Ulaştırma Er Şefik Ayaydın’ın babası  Fuat ve annesi Hatice Ayaydın da davet edildi.
            Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından gönderilen etkinliğe davet mektubu, 3.Ana Jet Üssü ve Konya Garnizon Komutanı  Hava Pilot Tümgeneral Ali Çetinkaya tarafından şehit ailesine takdim edildi. Şehidin anne ve babasını Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesi, Saray Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden 3.Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tümgeneral  Ali Çetinkaya, Türk Silah Kuvvetleri olarak her zaman ailenin yanında olduklarını söyledi. 
          18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Genelkurmay Başkanlığı’nın bir dizi faaliyet içerisinde olduğunu belirten Çetinkaya, “Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel, bu faaliyet kapsamında şehit ailelerimizle beraber olmayı arzu ettiler. Genelkurmay Başkanımızın şahsi davetlisi olarak  programda uygun olursanız eşinizle birlikte sizleri görmekten mutlu olacağız. Genelkurmay Başkanımızın selamı var ve bu davetiyeyi size gönderdi”dedi.
           Çetinkaya, şehit ve gazilerin Türk Silahlı Kuvvetler için çok değerli olduğunu da ifade ederek, “Ben de bir şehit abisiyim. Şehit ailelerin neler hissettiğini en fazla hissedebilecek kişilerden birisiyim. Sizler bizlerin kıymetlisisiniz.”dedi. Çetinkaya, aile ile bir süre sohbet ederken şehit Şefik Ayaydın’la aynı ismi taşıyan erkek kardeşinin 2,5 yaşındaki  çocuğu Şefik’i kucağına alarak severken, kendisine Türk Yıldızlarının yer aldığı bir şapka ve oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.
         Aile, davetiyeyi komutanın elinden alırken programa katılmak istediklerini söyledi. Ziyarete, 3.Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü  Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir İlçe Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ile komutan eşleri katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL