ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şehit anneleri aşure geleneğini kışlaya taşıdı

BEYŞEHİR – Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcilikleri tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ilçede yaşayan şehit anneleri ve gaziler..

Şehit anneleri aşure geleneğini kışlaya taşıdı

BEYŞEHİR – Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcilikleri tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ilçede yaşayan şehit anneleri ve gaziler ile eşleri Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti.

 Ellerinde, evlerinde kendi elleriyle pişirdikleri aşurelerle ziyaretlerini gerçekleştiren şehit anneleri ve gazi eşleri, yemekhanede jandarma erleri ve komutanları ile bir araya geldi. Tarçın ve narlarla süslenmiş aşureleri jandarma erleri ve rütbeli personel ile birlikte ayna masada oturarak paylaşan şehit anneleri ve gazi eşleri, aşure geleneğini kışlaya da taşıdı.

JANDARMA, KAPILARINI BİR KEZ DAHA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE AÇTI
Türkiye Harp Malülü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Mustafa Şengül, ziyarette yaptığı açıklamada, aşure günü dolayısıyla düzenledikleri etkinlik için kapılarını kendilerine açan Jandarma Komutanlığına teşekkür etti. Aşure günü münasebetiyle jandarma eri olarak vatani görevini yapan Mehmetçiklerle bir arada bu günü kutlamak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Şengül, “Bizlere bu ortamı sağlayan komutanlarımıza derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Onların sayesinde hep böyle birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz, bir araya geliyoruz” dedi.

BİRLİK BERABERLİK, DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ…
Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beyşehir Temsilcisi Gazi Rasık Can ise, dernek olarak Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliğini İlçe Jandarma Komutanlığı’na da taşımak istediklerini söyledi. Can, “Bu mübarek günler dolayısıyla dernek olarak askerliklerini Jandarma eri olarak görev yapan Mehmetçiklerimizle ve onların komutanlarıyla, rütbeli personelimizle bir arada kutlamak istedik. Onlarla her zaman birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha göstermek istedik. Bizi kırmayıp, kabul ettikleri için sağ olsunlar” diye konuştu.

“AŞURELERİMİZLE BERABER İÇERİSİNE SEVGİMİZİ, MUHABBETİMİZİ KATTIK”
Güneydoğu Gazisi Mehmet Budak da, Muharrem ayının aynı zamanda bir aşure ayı olduğunu ve bu günlerde aşure geleneği yaşatıldığını vurgulayarak, “Biz aşurelerimizle beraber içerisine sevgimizi, muhabbetimizi katarak, askerlerimizle, komutanlarımızla, şehit aileleri, şehit anneleri, gaziler ve gazi eşleri ile birlikte bu ziyareti gerçekleştirmek istedik. Bizleri sadece özel günlerde değil, yıl boyunca her zaman yalnız bırakmayan, bizleri arayıp halimizi hatırımızı soran, gönlümüzü alan askerlerimize, komutanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Zaten bizim istediğimiz de budur, aranılıp, sorulmak, gönlümüzün alınması ve birbirimize olan muhabbetimizin ve sevgimizin daha da artması” diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL