ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şenol’dan YGS eleştirisi

           BEYŞEHİR – Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Şenol, önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ile ilgili olarak, “Beyşehir’in genci hafta..

Şenol’dan YGS eleştirisi

           BEYŞEHİR – Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Şenol, önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ile ilgili olarak, “Beyşehir’in genci hafta sonu yine yollara düşecek. Bu durumu, sorumlularının vicdanına havale ediyorum.”dedi.
           Şenol, bu yıldan itibaren YGS ve KPSS’nin Seydişehir’de de yapılacak olmasını Beyşehir’in sahipsizliğine bağladı, “63.000 nüfuslu Seydişehir ÖSYM’nin sınav merkezi oluyor, 70.000 nüfuslu Beyşehir Seydişehir’e taşınıyor. Bu garabet bile Beyşehir’in iyi yönetilemediğini gösteriyor. Gerek okul sayısı ve sınav kapasitesi gerekse sınava girecek öğrenci sayısı bakımından Seydişehir’den fazlası bulunan Beyşehir’in sahipsizliğe kurban verilmesi nasıl izah edilecek bilemiyorum. Bunu hemşerilerimin takdirine bırakıyorum.” dedi. Şenol, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
           “Bundan birkaç ay önce Seydişehir’in sınav merkezi olduğu haberi basında yer alınca, bundan rahatsızlık duyan birileri maalesef gazetelere bu haberin doğru olmadığı yönünde beyanatlar vererek, ortaya çıkan kara tabloyu geçiştirmeye çalıştılar. Bu basiretsizliği hemşerilerimden gizlemeye çalıştılar. Seçimden seçime vaatlerle ortaya yeni hayal tabloları atarak dünü unutturma gayretine düştüler.  Yapamadıklarının, beceremediklerinin hesabını vermek yerine yeni vaatlerle hemşerilerimin beş yılını daha ipotek altına almaya çalışıyorlar. Şimdi soruyorum: Bu yıldan itibaren Seydişehir’de de yapılacak olan bu merkezi sistem sınavlarının gelecek yıl 30 km. yakınındaki Beyşehir’e de verilme ihtimali ne kadardır? Buna cevap verecek bir yetkili var mı?”
           Şenol, 3500 civarındaki üniversite adayı gencin önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri Seydişehir’e gideceğini, bundan ortaya çıkacak katma değerin de Seydişehir’de kalacağını, Beyşehir esnaflarını da yine iktidar vaatleriyle yetineceğini ileri sürdü.  
           Şenol, şöyle devam etti:  “Mesela biz dört gözle Konya-Beyşehir yolunun bitmesini beklerken bizden sonra programa alınmış olmasına rağmen Seydişehir Konya yolu bölünmüş yol olarak hizmete girdi. Aynı zaman da Seydişehir – Antalya   yolunun tünel  ihalesi yapıldı. Bu da,  Konya-Seydişehir-Antalya hattının daha da canlanacağının bir göstergesi. Bir de hızlı tren konusu var. Geçen günlerde basına yansıdı. Sayın Harun Tüfekçi hızlı trenin Seydişehir’den geçeceği ifade etti. Şimdi bütün bunları bir araya getirdiğimizde karşımıza iyi yönetilemediğimiz sonucu çıkıyor.”
           Şenol, “Bütün bu olumsuzluklar içerisinde, YGS sınavına gidecek olan bütün genç kardeşlerime üstün başarılar diliyorum. Allah gönüllerine göre versin. Ülkemizin ve Beyşehir’imizin bu gençlere ihtiyacı var. Allah başarılarını daim eylesin” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL