ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Silo Yapacak Yatırımcı Aranıyor

  BEYŞEHİR-Beyşehir’e silo yapacak bir yatırımcı aranıyor.AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir çiftçisine silo konusunda umut vermedi.             Akış sanayi esnafı ile gerçekleştirdiği toplantıda bir çiftçiden gelen silo konusundaki..

Silo Yapacak Yatırımcı Aranıyor

 

BEYŞEHİR-Beyşehir’e silo yapacak bir yatırımcı aranıyor.AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir çiftçisine silo konusunda umut vermedi.

            Akış sanayi esnafı ile gerçekleştirdiği toplantıda bir çiftçiden gelen silo konusundaki talebi üzerine bu husus üzerinde girişimlerinin olduğunu anımsattı.

            Beyşehir çiftçisinin beklentisi olan silo konusunun uzun zamandan beridir takip ettikleri bir konu olduğunu ancak Gıda, Tarımcılık ve Hayvancılık Bakanlığı’nın şu an Türkiye’nin hiçbir yerinde silo yapımına sıcak bakmadığını anlatan Akış, şu bilgileri aktardı:

            “Akşehir’deki silo, Tarım Bakanlığı tarafından yapılmış; sadece bu ilçemizde değil Konya merkezde de inşaatı yapılmış. Fakat, geçtiğimiz meclis döneminde bu konuda bir yönetmelik değişikliğine gidilmiş.  Siloyu takip ediyoruz ama sıkıntımızın esas kaynağı; bakanlığımızın artık silo yapmayı bırakması. Mevcut siloları yapmak zaten bize çok maliyetli. Bakanlık ise artık silo yapım işini üstlenmiyor, yapacak müteşebbislere 30 yıl kiralama taahhüdünde bulunuyor.  Yani bu konudaki çözüm; kamu-özel ortaklığıyla giderilebilecek bir sorun olarak karşımızda duruyor. Yeni sistemin müteşebbisin üzerinde kurulduğu için baştan beri takip ettiğimiz bir konu olmasına rağmen bu konuda tam olarak bir ilerleme kaydettiğimiz söylenemez.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL