ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şimdi tohum zamanı

HÜYÜK – Hüyük Kaymakamlığı, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Belediye Başkanlığı tarafından  ilçeye bağlı Görünmez Mahallesi’ndeki 60 hektarlık rehabilitasyon sahasının 20 hektarlık bölümünde müşterek olarak düzenlenen etkinlik çerçevesinde İlçe..

Şimdi  tohum zamanı

HÜYÜK – Hüyük Kaymakamlığı, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Belediye Başkanlığı tarafından  ilçeye bağlı Görünmez Mahallesi’ndeki 60 hektarlık rehabilitasyon sahasının 20 hektarlık bölümünde müşterek olarak düzenlenen etkinlik çerçevesinde İlçe Müftüsü Süleyman Narol’un yaptığı duanın ardından yaklaşık 10 tonluk karpelli sedir tohumu toprakla buluşturuldu.
        Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açıklamada, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 60 hektarlık sahanın yarısında meşe ağaçlarına canlandırma kesimlerinin yapıldığını aktaran Arık, kalan 2,5 hektarlık alanda ceviz, aynı miktar alanda badem ve 5 hektarlık alanda ise alıç, ahlat, mahlep, iğde, çitlembik türünden fidanların toprakla buluşturulacağını belirtti. Arık, şunları aktardı: “Meşe ve sedir rehabilitasyonu, ceviz, badem ve yabanıl meyve türleri eylem planları kapsamında yapılacak olan bu çalışmalar neticesinde, sözkonusu bozuk orman alanlarının rehabilite edilmesi ve verimli orman alanlarına dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.Ayrıca, dikilecek olan gelir getirici tür ağaçlandırmaları ile de yöre halkının gelir seviyesinin artırılması hedeflenmektedir. Yine yabanıl türleri ile yapılacak olan ahlat, alıç, iğde, çitlembik ve mahlep türleri ile bölgede yaşamını idame ettiren yaban hayatının sürdürülebilirliği de sağlanmış olacak. Arıcılar nektar ve polen kaynağı edinmiş olacak.Sözkonusu sahanın etrafı dikenli tel çit çekilerek koruma altına alınmıştır”
        Hüyük Kaymakamı Bayram Türker ise, yapılan bu çok yönlü çalışmalar sebebiyle Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık’a teşekkür etti. Türker, bu tür çalışmaların devamını beklediklerini kaydetti.
          Etkinliğe, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, jandarma ve emniyet teşkilatı mensupları, Hüyük ve Beyşehir ilçesinden kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL