ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sinek Sorununa Bakanlık El Attı

              BEYŞEHİR – Geçtiğimiz günlerde bir dizi temaslar için Ankara’ya giden Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı beraberinde Akparti İlçe Başkanı nafiz Huğlu ile birlikte..

Sinek Sorununa Bakanlık El Attı

 

            BEYŞEHİR – Geçtiğimiz günlerde bir dizi temaslar için Ankara’ya giden Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı beraberinde Akparti İlçe Başkanı nafiz Huğlu ile birlikte ,konuyu Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’ne götürdü. TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak ve Daire Başkanı Doç. Dr. Birol Akbaş’la görüşen Başkan Taşcı sinekle mücadele konusunda Tarım Bakanlığı Beyşehir’de bir dizi incelemenin ardından çalışma başlatacak dedi.

            Simulium adı verilen kara sinekler Türkiye’de ilk olarak Kızılırmak üzerine inşaa edilen Yamula barajı ile Nevşehir’in Gülşehir ilçesi arasında kalan yaklaşık 150 km uzunluğundaki ırmak havzasında görüldü. Türkiye’de ikinci olarak Beyşehir’de görülen bu sinek türü Su bitkilerinin yoğun olduğu, büyük ova çaylarında yayılış gösterdiği bilinen bu türün, Avrupa’da yıllık 2-3 nesil verdiği ve Nisan ayından itibaren tüm yaz süresince larva ve pupalarına rastlanılabileceği bildirildi.

            Beyşehir Belediyesi tarafından yaz boyunca önceki yıllara oranla dört  katı daha fazla ilaçlama yapılmasına karşın kesin bir sonuç elde edilemediğini yaz aylarından itibaren de bu sinek türü ile mücadele konusunda çeşitli başvurular yaptıklarını hatırlatan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı; “Tarım Bakanlığımızdan bir ekip bu hafta içerinde Beyşehir’de inceleme yapacak. Beyşehir’de bu sinek türüne karşı yerinde yapılacak incelemenin ardından mücadele yöntemi belirlenecek” dedi.

            Kızılırmak’ta yaşanan sinek sıkıntısı ile ilgili Bakanlığın bir yıllık çalışma sonucunda çözüm ürettiğini ifade eden Başkan Taşcı; “Daha önce böyle bir çalışma yapıldığı için Beyşehir’de çok kısa bir sürede çözüm üretilecek” diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL