ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sinekle mücadelede seferberlik

          BEYŞEHİR-Sinekle mücadele konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi de araç ve personel desteği sağlarken, Belediye Başkanı Murat Özaltın, Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu ve ilgili birim amirleri ile..

Sinekle mücadelede seferberlik

          BEYŞEHİR-Sinekle mücadele konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi de araç ve personel desteği sağlarken, Belediye Başkanı Murat Özaltın, Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu ve ilgili birim amirleri ile birlikte göl kenarında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
          Özaltun, burada yaptığı açıklamada, havaların ısınması ve yağışlı havanın sürmesi nedeniyle şehir merkezinde sinek popülasyonunun arttığı konusunda gelen şikayetler üzerine mücadele çalışmalarına Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle daha da hız verdiklerini belirtti.  Ekiplerin ilçede 7 gün 24 saat süreyle durmadan ilaçlama yaptığını ve şikayetin arttığı noktalarda bu çalışmaların yoğunlaştırıldığını aktaran Özaltun, “Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hemşehrilerimiz ve özellikle yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlerimizin özellikle göl kenarındaki çay bahçelerini doldurmaya başladı. Buralarda sinekten kaynaklanan şikayetlerin artması üzerine çalışmalarımızı ekip ve personel sayısını artırarak yoğun bir şekilde sürdürüyoruz”dedi.
          Özaltun, Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan kent merkezinde özellikle kıyı kesimdeki sazlık ve kamışlık alanların genişlemesinden dolayı sineklerin bu yıl daha da arttığının gözlendiğini, bu bölgede üreme ve saklanma imkanı bularak akşam saatlerinde kentte görülen sineklerle mücadele konusunda adeta seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Ancak, göl kıyısında milli parklardan kaynaklanan koruma statüsü nedeniyle istenilen mücadeleyi  tam yapamadıklarından yakınan Özaltun, önümüzdeki günlerde yapacakları Ankara ziyaretinde ilgili bakanlık nezdinde izin noktasında girişimde bulunacaklarını söyledi.
          Beyşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Uslu ise, yaptığı açıklamada, sineklerle yürütülen mücadele ile ilgili teknik ayrıntılara yer verdi.  Bu yıl larva ilaçlamasına Şubat ayının ilk günlerinden itibaren başladıklarını, geçtiğimiz sene ise  ilçede salgın yapan Similum türü sinekle mücadelenin sürdüğünü, bu yıl karşılaştıkları ve son günlerde yaygınlaşan sivrisineğe benzer bir türle ise yoğun bir mücadele içerisine girdiklerini, kısa sürede yoğunluğunu azaltmak için gayret gösterdiklerini vatandaşların bu konuda rahat olmasını istediklerini söyledi.
           Uslu, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne sahip olan Beyşehir’de yürütülen ilaçlama çalışmalarının zorluğuna dikkat çekerek, “Buna rağmen etkili bir mücadele için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İki yıl önce ilçemizde salgın yapan Similuum türünün  larva ve yumurtalarının takibini sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun. Ekiplerimiz 7 gün 24 saat boyunca ilaçlama çalışmalarını durmadan sürdürüyor. Son günlerde görülen ve sivrisineğe benzeyen türün ise sivrisinekle ilgisi yok. Bu tür insanlara saldırıp zarar vermiyor. Sadece, ışğa gelip dans edip görüntü olarak sıkıntı veriyorlar. Ama, bu türün de önümüzdeki günlerde yoğunluğunu azaltıp söndüreceğiz” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL