ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Son Yağışlar Çiftçiyi Umutlandırdı

          BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda camilerde yağış için yapılan duaların etkisini gösterdiğini belirterek,..

Son Yağışlar Çiftçiyi Umutlandırdı

          BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda camilerde yağış için yapılan duaların etkisini gösterdiğini belirterek, “Dualar yapıldıktan sonra bereket getiren yağışlar çiftçilerimizin yüzünün gülmesine yol açtı.”dedi.
          Geride kalan güz döneminde Türkiye genelinde çiftçinin istediği yağışları alamadığını vurgulayan Metli, Beyşehir Gölü Havzası’nda ise nispeten durumun diğer yerlere göre daha iyi olmasına rağmen gelen son yağışların çiftçi camiasının tamamına ciddi anlamda bir sevinç yaşattığını dile getirdi. 
            Yağışların hem Konya, hem de Türkiye çiftçisine trilyonlar bıraktığına dikkati çeken Metli, “Çünkü Konya Ovası’nda, Altınekin’de, Cihanbeyli’de, Obruk’tan Aksaray’a doğru Kadınhanı’nda, Karapınar’da Ilgın’da ekinler sulanacaktı, trilyonlarımız gidecekti. Mevla’m öyle bir yağmur verdi, öyle bir yağmur verdi ki, o kadar güzel verdi. Ne kadar dua etsek, ne kadar şükretsek çok az. Şu anda ekinler için bir sıkıntı söz konusu değil.”ifadesini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL