ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Stk’lardan Suriye Halkına Yardım Kampanyası

    Beyşehir – İlçe merkezinde açılan yardım toplama merkezinde bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan  7 kişilik yardım komitesi, kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu.     Yardım Kampanyası Komitesi..

Stk’lardan Suriye Halkına Yardım Kampanyası

    Beyşehir – İlçe merkezinde açılan yardım toplama merkezinde bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan  7 kişilik yardım komitesi, kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
    Yardım Kampanyası Komitesi Başkanı ve Beyşehir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İsmail Efe, Suriye’de yaşanan insanlık dramının  yürek yakıcı ve iç burkucu bir hale geldiğine dikkat çekerek, yaşanan bu duruma Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak duyarsız kalamadıklarını söyledi. Beyşehir’deki Stk’lar olarak Suriye halkına yönelik bir yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiklerini ve bu konuda bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatan Efe, “Beyşehir’de 120’nin üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu var. Bunların hepsi de bize gönül verdi ve destek verdi. Biz de hep birlikte 7 kişilik bir yardım komitesi oluşturduk” dedi. 
        8-15 Ocak 2014 tarihleri arasında  sürecek yardım kampanyası kapsamında Suriye halkına ayni ve nakdi yardımların yapılabileceğini ifade eden Efe, “Çoğunlukla ihtiyaçlar battaniye, un, bulgur ve kuru gıda maddesi, ikinci el kışlık giyim malzemesi ve ilaç olarak belirtiliyor. Biz de ağırlıklı olarak bu malzemeleri toplamak istiyoruz. Vatandaşlarımız aynı zamanda nakdi yardım da yapabilecek. Köprübaşındaki Vuslat Parkı’nın karşısında bir yardım toplama merkezi açtık. Yardımları burada kabul ediyoruz. Beyşehirli vatandaşlarımızın hassasiyet göstereceğine inanıyoruz çünkü bu tür kampanyalarda Beyşehir halkı her zaman Konya’da en ön planda gelen ilçeler arasında yer almıştır” şeklinde konuştu.
      Konuşmaların ardından  yardım toplama merkezi önüne getirilen yardım malzemeleri toplanmaya başlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL