ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şükran Köyü’ne Hayran Kaldı

           HÜYÜK – Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nü ziyaret eden ünlü dizi ve sinema oyuncusu Cemal Hünal’ın sanatçıların köyünü görünce dili tutuldu. Asi ve Issız Adam..

Şükran Köyü’ne Hayran Kaldı

 

         HÜYÜK – Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nü ziyaret eden ünlü dizi ve sinema oyuncusu Cemal Hünal’ın sanatçıların köyünü görünce dili tutuldu. Asi ve Issız Adam filmleriyle şöhretin basamaklarını tırmanan ünlü dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Hünal, ilk defa geldiği Sonsuz Şükran Köyü’ne hayran kaldı.
          Sanatçıların köyünün kurucusu ve Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken ve Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’le birlikte kerpiç evlerin bulunduğu mekanı gezen Hünal, “Param olursa buradan bir ev alırım” dedi, burada yapılacak her projede yer almak istediğini söyledi.
          Sonsuz Şükran Köyü’ndeki gezinin ardından Lig TV naklen yayın yönetmeni Musa Çözen’e ait kerpiç evde dinlenen Hünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sonsuz Şükran Köyü’ne ilk defa geliyorum, dilim tutuldu. Ne diyeceğimi bilemiyorum”ifadelerini kullandı. 
         Şükran Köyü’nü başka bir zaman diliminden bir yer olarak nitelendiren Hünal, “Burası hani bir ideal dünyası. Bu ideal dünyanın çerçevesinin çok iyi çizildiği bir yer. Evler ve köy olağanüstü güzel. Evlerin iç ve dış yerleşimi olsun,mimarisi, kirişlerinden, köşelerinden kapılarına kadar o kadar güzel düşünülmüş ki, her şey kendi kendine yaşıyor insanlar bile olmadan. Evlerin kendilerine ait bir hayatları var burada.Ve bu gördüğünüz doku ve bunun içinde olmak bile inanılmaz huzur verici bir şey”diye konuştu.
          Sonsuz Şükran Köyü Projesi’ni ‘çok büyük bir başarı” olarak değerlendiren Hünal, gelmeden önce fotoğraflarına baktığını ancak fotoğrafların bile burayı yeterince anlatamadığını söyledi. Hünal, şöyle devam etti: “Gerçekten çok büyük bir başarı; böyle bir yerin, bu kadar zamanda hayata geçmiş olması, bu kadar yüksek estetik standartlarla ve evrensel anlayışa sahip olması. Buranın çok fotoğrafına bakmıştım, gelmeden önce. Fotoğraflar burayı anlatamıyor. Gerçekten evlerin ve renklerin güzelliği, gerçekten çok eşsiz bir ortam yaratılmış burada. Bunun üzerine üniversite tezi yapılabilir, yapılmalı zaten. Bu tür kaybolan kültürel bir birikimin günümüzde tekrar mükemmel bir şekilde hayata geçirilmesinin çok çok ender bir örneği burası. Buradan param olursa bir ev alırım. Buradaki projelerde, ne yapılacaksa  her halukarda yer almak isterim. İster resim ve heykel yapmak olsun, gömlek dokumak veya sinema filmi yapmak olsun burası oldukça ilham verici bir yer.”
           Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken ise, hem iyi bir sanatçı ve hem de iyi bir sinema oyuncusu olarak değerlendirdiği  Hünal’ı sanatçıların mekanında görmekten ve ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taşdiken, “Hünal, atlı okçuluk alanında çok ciddi ve bence bir çığır açacak bir hamlenin ve oluşumun içerisinde. Biz Cemal’i herhalde bundan sonraki günlerde o tarafıyla da tanıyacağız. Bizim Sonsuz Şükran Köyü’ne getirdiğimiz arkadaşların hep çoğu birikimli insanlar, kendi birikimlerini de buraya, bölgemize getiriyorlar. Arzu ediyoruz ki, önümüzdeki dönemde sonbahar itibariyle Avrupa’da atlı okçuluk alanında Avrupa Şampiyonası’nda Cemal’in de Türkiye ayağını temsil ettiği, bizim geleneksel çok değerli varlığımız olan bu değerleri şimdi bu topraklarda görmek istiyoruz. Cemal’in geliş nedenlerinden birisi de bir bakıma bu. Eğer kısmet olursa, onun görüşmelerini yapıp, bunu Konya’da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz inşallah. Çünkü, Konya’nın böyle bir şeye ihtiyacı var. Kendi geleneklerimizi, değerlerimizi yeni bir format içerisinde insanlara sunmak, tanıtmak çok önemli bir şeydir diye düşünüyorum.”dedi.
            Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de,  Türk toplumuna mal olmuş ve tanınmış insanları Sonsuz Şükran Köyü’nde ağırlamaktan memnun olduklarını dile getirerek, “Cemal Hünal, bugün oynadığı bir filmde 3 milyon 600 bin kişiye ulaşmış, Issız Adam filmiyle rekor kırmış bir isim. Onunla burada olmaktan, Şükran Köyü’nü tanıtmaktan ayrıca farklı mutluyuz. Farklı projelerimiz de var. Hem Konya olarak, hem Şükran Köyü olarak. Cemal Hünal’la birlikte önümüzdeki dönemde sinemaya emek vermiş ve sinemada, dizilerde çalışan birçok insanı bu yıl burada ağırlayacağımızı umut ediyoruz.”şeklinde konuştu.
(Haber Ali Rıza Önses)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL