ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Suriyeli Mültecilere Yardım Seferberliği

               BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Suriyeli mültecilere yönelik yardım kampanyası başlatıldı.        ..

Suriyeli Mültecilere Yardım Seferberliği

 

             BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Suriyeli mültecilere yönelik yardım kampanyası başlatıldı.
            Yardım kampanyası hakkında bilgi veren Göl Feneri Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Hamidiye Mahallesi Muhtarı Fikret Erçik, Köprübaşı mevkisinde başlatılan kampanyanın Cuma günü saat 17.00’ye kadar süreceğini söyledi. Kampanya çerçevesinde Suriyeli mültecilere ihtiyaç listesi bildirilen kuru gıda, bakliyat, yatak, katalitik soba, set üstü ocak gibi malzemeleri yardım olarak kabul ettiklerini belirten Erçik, “Vatandaşlar giysi yardımında da bulunmak istiyor ancak giysi ihtiyacı olmamasına rağmen bu tür yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızı da geri çevirmiyoruz ve bunları derneğimiz bünyesinde kabul ediyoruz”dedi. Beyşehirliler’in kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini, ilk etapta kuru gıda ve çocuk bezine yönelik yardımların daha çok yapıldığını belirten Erçik, kent merkezinde faaliyet gösteren bazı alışveriş merkezlerinin de yardım yapmak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası başlatarak mültecilere destek olmaya çalıştığını söyledi. Bu desteğin diğer esnaflar tarafından da verilmesini arzu ettiklerini dile getiren Erçik, “Beyşehir’den daha önce Kızılay’ın kampanyasında Suriyeli mültecilere 7 tır dolusu yardım malzemesi gönderilmişti. Göl Feneri olarak ilk etapta bir tır yardım malzemesi göndermeyi hedefliyorduk ama biz bunun daha fazla olacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL