ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tarihi Bina Yeniden Hayat Buluyor

BEYŞEHİR – Tarihi dokusuna uygun olarak yenileme çalışmaları yapılacak olan binanın bahçesi de düzenlenerek, tarihi binanın hemen yanı başında bulunan Beyşehir’in simgesi tarihi Taşköprü ile bir bütün olması sağlanacak. Binanın..

Tarihi Bina Yeniden Hayat Buluyor

BEYŞEHİR – Tarihi dokusuna uygun olarak yenileme çalışmaları yapılacak olan binanın bahçesi de düzenlenerek, tarihi binanın hemen yanı başında bulunan Beyşehir’in simgesi tarihi Taşköprü ile bir bütün olması sağlanacak. Binanın bahçesinde yapılacak olan düzenlemede ise tarihi dokuya uygun olarak süs havuzu, kanal üzerine şark köşeli kamelyalar, ahşap çocuk oyun elemanları, çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber eski adıyla Beyaz park olarak bilinen Taş Köprü Aile Çay Bahçesi yeniden hayat bulacak.
         TARİHİ DOKUSUNA UYGUN OLARAK YENİLEYECEĞİZ
         Alınan izinlerin ardından tarihi binada yenileme çalışmalarının başladığını belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “İlçemizde böylesine tarihi eskiye dayanan Türk ocağı, halk evi, kütüphane, okul, belediye binası gibi farklı alanlarda hizmet binası olarak kullanılan yapının zamana direnemeyip yok olmasına müsaade etmememiz ve sahip çıkmamız gerekiyordu. Biz de gerekli girişimlerde bulunduk ve bu tarihi binamızı yenilemek için gerekli izinleri aldık. Şuanda bakım ve onarım çalışmalarımızı başlattık. En kısa zamanda tarihi dokusuna uygun olarak binamızı yenileyeceğiz ve bahçe düzenlemesini yapacağız. Her bir köşesinde tarih kokan bu binanın daha uzun yıllar tarihe tanıklık yapması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL