ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tarım sektörünün sorunları masaya yatırıldı

BEYŞEHİR-Beyşehir’de düzenlenen toplantıda, tarım sektörünün sorunları, sektörde üretim ve istihdamın artırılması ve kurumlararası işbirliği masaya yatırıldı. Beyşehir Kaymakamlığı’nda, İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün başkanlık ettiği toplantıya sektör temsilcilerinden Gıda, Tarım ve..

Tarım sektörünün sorunları masaya yatırıldı

BEYŞEHİR-Beyşehir’de düzenlenen toplantıda, tarım sektörünün sorunları, sektörde üretim ve istihdamın artırılması ve kurumlararası işbirliği masaya yatırıldı.

Beyşehir Kaymakamlığı’nda, İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün başkanlık ettiği toplantıya sektör temsilcilerinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Beyşehir Pancar Bölge Şefi Ayhan Işık, Beyşehir Tarım ve Kredi Kooperatifi Müdürü Hatice Tut katıldı.

Toplantıda, çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve eğitiminin önemi vurgulanırken, çiftçi eğitim çalışmalarının toplantıya katılan kurum temsilcilerinin üyelerinden oluşturulacak ekipler tarafından yapılmasına karar verildi.

Bu arada, yakın zamanda Konya Şeker A.Ş. tarafından Beyşehir sınırları içerisinde yer alan Seydibey Cips ve Dondurulmuş Parmak Patates Tesisleri’nde diğer sebze ürünlerinin de dondurulması işlemi faaliyetlerinin yürütülmeye başlanacağı anımsatılarak, fasülye, bezelye, tatlı mısır, brokoli ve Brüksel  Lahanası gibi sebze ürünü ekimi yapan çiftçilerin de yeni Pazar imkanına kavuşacağı vurgulandı. Bu nedenle, bölge çiftçilerinin tarımsal faaliyetlerinde bu tür ürünlere de yer vermesi gerektiğine dikkat çekildi.

Toplantıda, tarımsal sulama konusu da ele alınırken, arazilerin sulanması için geliştirilebilecek sulama projeleri konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. İlgili kurumların fizibilite ve yatırım için harekete geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı değerlendirme konuşmasında, toplantının yöredeki tarım sektörü için faydalı sonuçlar doğuracağını belirterek, “Toplulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra sulama projeleri hızla uygulamaya konulmalıdır. Meyvecilikte özellikle yöremize uygun ceviz, elma ve badem bahçeleri teşvik edilmelidir. Dondurulmuş sebze tesisleri için şimdiden sebze üretimi konusunda çiftçilerimiz eğitilmelidir. Bu anlamda, toplantının çok yararlı olduğunu değerlendiriyorum.”dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL